Portvinstå och bromsbelägg på träningen!

Tränarn googlar sin portvinstå och beslutar sig sedan för att vända hemåt innan träningen har börjat…

Söndag 13 november 2016. Vilken fin vinterdag. Blå himmel, sol och 5-6 minusgrader. Vindstilla. På med vinterkläderna och så kasta sig upp på MTB och knattra hem om Piruetten. Knattra, ja de fina Schwalbe dubbdäcken hörs ordentligt när man kör på asfalt. Men på sina ställen var det blankis så det känns tryggt med dem på. Piruetten öppnade i förd fillingar och morgonrock. Ut och cykla i minusgrader??? Utbrast han. Nä, nä, nä… kommer aldrig på fråga. Jag skall gå in igen och fortsätta dricka mitt varma kaffe. Ännu en gång så fick Elitaren köra själv till Saxtorp. Men strax innan där så kom Bosse Bus mötande. I Saxtorp så stod Mini, White Lady, Tränar’n och en till och väntade. Men Tränar´n avvek ganska omedelbart för att köra hem igen. Hans portvinstå bråkade med honom. Portvinstå och träning är ingen bra kombo. Efterhand så anslöt sig Schnurrbart, Pia och Kakmonstret.

Två grupper delade man in sig i En snabbgrupp och en Elitgrupp. Snabbgruppen drog iväg mot Järavallen direkt medan Elitgruppen började med ett varv i Saxtorpsskogen. Elitaren i spets följd av Kakmonstret, Bosse Bus och Schnurrbart. Ut på den röda slingan i lagom tempo. Att det var lagom tempo hördes på surrandet där bak. Schnurrbart och Bosse Bus pratade om sina trehjulingar de byggt. Schnurrbart hade sålt sin i fredags. Bosse Bus funderar på att sälja sin. Han är mitt uppe i flytt och har inte plats för den i sitt nya chateau där han landar framåt vårkanten. Han får några månader, ja inte i spjället utan, i en temporär lägenhet. Det blev ett glapp mellan han måste lämna sitt hus och när han kan flytta in i sitt nya chateau. Men efter ett tag så tystnade surrandet.

När man var längst borta vid Ulmestigs så avvek Bosse Bus. Hans permission varade inte längre så han fick älga på hem mot Vadensjö för att ta itu med andra sysslor än cykling. Den kvarvarande trion fullbordade varvet i Saxtorpsskogen innan man drog sig över mot Järavallen via Välandalen. Vid starten på rosa slingan så var det dags att sätta tänderna i Elitarens kakor, Elitkakorna. Mumsande på kakor och filosoferande om cykling och cykelklubb. Många goda tankar utbyttes. Men så började man frysa. Det var dags att dra sig iväg igen för att få upp värmen. Schnurrbart tackade för sig. Han skulle rulla hem och läka sitt revben. Revbenet är knäckt/sprucket/stukat. Ja inte på grund av någon cykelvurpa. Nej denne tekniske ingenjör skulle lossa en skruv och lade hela sin tyngd (och det vill inte säga lite…) på skruvmejseln. Det var då det kände. Hela sin tyngd blir ju väldigt många Kg per kvadratcentimeter, det behöver man inte vara ingenjör för att räkna ut…

Kakmonstret och Elitaren valde att köra rosa slingan baklänges. Siktet var inställt på att ta stigen som går mellan motorvägen och bullervallen längs golfbanan och ta sig till Hofterup den vägen. Men den stigen var troligen igenvuxen för man fann den inte. Så vidare på rosa slingan tills man korsade gula slingan då vek man av och följde den gula slingan så man kom tillbaka mot gångbron. Här tog man en annan väg tillbaka än vanigt. Ut över betesängarna och sedan in genom mossen mot Hofterup. Det är en förtjusande fin stig som det var längesedan man cyklade på. För något år sedan så lade man ut spänger på några avsnitt. Dessa är svåra att cykla på men nu när det är fruset så kan man lätt cykla sidan om. När denna trevliga stig tar slut är man framme vid nästa beteshage och då är man bara några hundra meter från Skönadalsvägen. Här skildes Kakmonstret och Elitaren åt för att rulla hem var och en till sig.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Schnurrbart instruerar Kakmonstret hur man byter skivbromsbelägg.
Kakmonstret klättrar över stängslet för att komma ut på den trevliga stigen genom Hofterups mosse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − 4 =