Kalla tår och snöflingor som vaddrondeller!

Torsdag 10 november 2016. Tänka sig att det var träning på självaste Mårten

Schnurrbart mumsar Elitkaka vid rosa slingans start.

Gås. Jodå, det var bara att flaxa ut fastän att vintern försöker tränga sig på. Det mesta av gårdagens snö var gu bevars borta men kvicksilvret sjönk under nollan och den blöta vägen på Rotundan började frysa till. Lika bra att sätta på dubbdäcken. De är ju nästan oanvända. Förra vintern var det ju inte något större behov av dem. Så sagt och snart gjort. Byta hjulen och så rulla iväg till samlingen i Saxtorp. Framme i god tid så det hanns med ett par varv i dungen runt Fotbollsgolfen. Nu började det snöa. Flingorna blev störreoch större. Till sist var de stora som vaddrondeller. När de singlade ner framför lyset så blixtrade det till och bländade. Nej men vad var detta för något? Men nu hade några fler anslutit sig till träningen.

White Lady, Mini, Schnurrbart och Samuel men inga fler förutom Elitaren. Att Hillis och Lille Skutt inte var på plats berodde sannolikt att de firade sin namnsdag men en brakmiddag gås kan man tänka. De fem tappra som slöt upp gav sig ut. White Lady, Mini & Samuel i en grupp och så Schnurrbart och Elitaren i en. Snabbgruppen skulle rulla lite i Saxtorpsskogen medan Elitgruppen rullade direkt över till Järavallen. Snöfallet var ymnigt så det var inte helt enkelt att hitta stigen som går från Stora Byvägen och ner mot Välandalen till. Men trots snöandet så lyckades man.

På Järavallen så gav man sig ut på rosa slingan direkt. Det var för kallt att stå och vänta. Det gällde att hela tiden hålla sig i rörelse. Det visade sig att köra med vinterdäck var något av ”overkill”. Det var nog bara på Rotundan som det var isigt. Ute i skogen var det inte speciellt mycket snö och is , vilket Elitaren hade befarat. Hur som helst så rullade man runt i lagom gubbamak. Det var ganska tungt på slingan. Den senaste tidens regnande och tösnöande hade gjort stigarna tämligen kletiga och sugande.

När man började nalka sig övergången över gula slingan för att ta sig mot partiet där man kör upp och ner för åsen så undrade man vart snabbgruppen tagit vägen? Hade tagit hela röda slingan i Saxtorp eller hade de tyckt att det var för uselt väder och kört hem igen. Då precis kommer två cyklister på gula slingan. De hälsade när de susade förbi och det lät om White Ladys kraxande. Schnurrbart och Elitaren ryckte på axlarna och fortsatte över gula slingan och vidare in på rosa slingans vindlande framfart. Var inte kompisarna sällskapliga idag så fick de väl låta bli. Straffet de får är att de inte får några Elitkakor…

Schnurrbart och Elitaren rullade på, upp och ner för åsen och så korsade åter gula slingan för att söka sig ut mot Mördarbacken. Fingrar och tår blev allt kallare. Vinterkläderna hade åkt på och även något tjocka handskar, men de var tydligen passé för de blev snabbt blöta och gav därmed ingen värme… De tunna skoskydden räckte inte heller. Men det fanns ingen återvändo. Det var bara att trampa på. Ju fortare man trampade ju snabbare kom man hem till värmen. När varvet var avverkat så stannade man till som snabbast vid bordet som står i anslutning till starten för att inmundiga en Elitkaka. Men snabbt upp i sadlarna igen. Det blev kallt väldigt fort. Nu var det bara att trampa hemåt till en varm och skön dusch.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − fjorton =