Travare, rådjur & kattuggla!

Kicken & Bonneville vid samlingen.

Torsdag 5 mars, eller som man säger i Småland. Fössta tossdan i mass. Det var kanske för att denna dag är speciell i Småland som solskenet även spillde över på Skåne. Det var nog årets finaste och soligaste dag hittills. I alla fall om solcellerna får berätta. Bokis hade fått förhinder men nyhemkommen Aussie anmälde sig självmant. Det var ju riktigt Bonnevilleväder och han hade kommit hem efter sin Australienresa i söndags. Nu skulle lättjan med att dricka öl och klappa koalor bytas mot träning! Ordning på torpet igen alltså.
Tillsammans med Elitaren så rullade han småvägar och stigar till Saxtorp. En odramatisk tur kanske bortsett från att det kom ett travekipage mötande när man tog vägen över just travbanan. Men man svängde av och lät ekipaget passera innan man sedan fortsatt den sista biten till Fotbollsgolfen. Där kom kicken mötande. Han hade inte något årsmöte i gammeldansföreningen eller något annat att skylla på ikväll.

När klockan var några minuter över sex så rullade man ut på cerise slingan. Det dröjde inte så länge innan ett rådjur susade över stigen framför trion. På en sekund eller bråkdelen så var rådjuret uppslukat av mörkret igen. Bonneville fick lite ris i drevet annars var det inte några incidenter utan varvet avverkades kugnt och prydligt. Strax innan fullbordat varv, vid chikanen runt det nedfallna trädet så har det legat tre nedfallna småträd som man nätt och jämnt har kunnat klämma sig under utan att gå av cykeln. Idag fastnade de i Elitarens vattenryggsäck och sjönk någon decimeter till. Så det blev till att stanna, spotta i nävarna och flytta och vika undan de träden. Så nu är det lätt farbart igen. Strax innan man var framme så hördes ett Ho-ho-ooo:ande vilket Ornitolog Kicken direkt identifierade som Kattuggla.

Nu var det dags att hiva fram Elitkakorna och bjuda runt. Bonneville var lite trött och medtagen. En månad i sus och dus tar på konditionen. Men nu var det bara hemfärden som var kvar.

Nästa träning på söndag i Saxtorp kl 10.00. Samling som vanligt vid parkeringen sidan om Fotbollsgolfen.

Bonneville rensar bakkransen från björkris.
Kicken spanar efter kattugglan.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − sjutton =