Elcyklar utmanade på ett lerigt spår!

Bokis träffade på bekanta när Stora Byvägen passerades.

Söndag 1 mars. Mars den sista vintermånaden och den första vårmånaden. Allt i ett. Blir det lite vinter i Skåne så är det oftast i början på mars. Har ett minne för trettio år sedan då det var 20 grader kallt i hela mars och då det inte låg någon snö gick tjälen djupt, ett par meter eller så. Det var faktiskt så att avloppsledningarna frös på området. Lyckligtvis är det inte lika kallt nu. Snöskyffeln har inte använts på ett par år. Den känner sig nog pensionerad. Men nog om detta.

I vanlig ordning så dyker Bokis upp punktligt. Elitaren var precis klar och kunde stalla ut sin cykel också. Så bar det av mot Saxtorp för att se om det dök upp några andra träningssugna. Vid Stora Byvägen så råkade Bokis på några bekanta. Eftersom man var ute i god tid så fanns det tid att ta en liten pratstund med dem innan man fortsatte de sista några hundra metrarna till parkeringen. Här var redan Anna och Mikael Baggesen på plats. Strax efter kom även Bosse Bus rullande! Fantastiskt. Han brukar alltid komma i sista sekunden med andan i halsen. Nu var det flera minuter kvar. Alla kollade om klockorna gick rätt, vilket de gjorde.

Så rullade man ut på cerise slingan. Tung bana. Om det var tungt i torsdags, så var det ännu tyngre idag. Bosse Bus & Baggesen först sedan Elitaren och Bokis. Anna skulle köra en egen runda sa hon. Ja banan var som sagt tung och kroppen var heller inte riktigt med på noterna. Bosse Bus och Baggesen drog ifrån lite. Efter e stund kom två stycken på el-MTB i god fart och drog förbi Elitaren och Bokis. Vinandet från elmotorerna var tydligt. Strax var de ikapp Bosse Bus & Baggesen också. Så försvann alla fyra ur sikte. En sådan utmaning får testosteronet att flöda och man skulle säkerligen ta upp kapen mot de elassisterade tvåhjulingarna. Pulsträning på gång alltså.

Bokis och Elitaren lät sig inte påverkas. Det var tungt och segt nog utan att anta några utmaningar. De båda elcyklisterna mötte man sedan ett par gånger till. De körde ytterligare ett varv i alla fall. Det är klart, har man el så har man och då går det så mycket lättare att trampa…

Efter avverkat varv så förenades man återigen med Baggesen och Bosse Bus. De hade hängt på elcyklisterna en bit men sedan släppt. Jag tror att Elitkakorna smakade bättre än vanligt idag. Nästa träning på torsdag kl 18.00. Saming som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Saxtorp.

Anna och Mikael var redan på plats när Bokis och Elitaren anlände.
Efter detta varvet så smakade Elitkakan extra bra!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × tre =