Taktisk, rävslug Bosse Bus i medvind!

Kicken, Bokis och Bosse Bus i blåsväder?

Söndag 23 september. Höstdagjämning och verkligen höst i luften. Tio grader och frisk till hård västnordvästlig vind. Det var dags att klä sig i hellånga paltor, vilket var länge sedan senast de hade kommit fram ur byrålådan. Men du var det dags igen! Vid samlingen så vr det ett par MTB:are på plats, men snart kom även Kicken, Bosse Bus och Bokis på racers och mötte upp. Piruetten dök upp på MTB. När klockan slagit 10 så rullade de fyra landsvägsgubbarna iväg på sitt håll och MTB-gänget på sitt för att strax därefter korsa vägarna igen. Landsvägsgubbarna, anförda av Bosse Bus, cyklade ut mot Barsebäcksvägen. Då kom MTB:arna och korsade vägen. De skulle tydligen ta sig en runda i Saxtorpsskogen.

Med Bosse Bus i spets och med vinden snett in bakifrån rullade man i bra fart söderut. Vid Barsebäckstrand så vek man av mot Barsebäcksby och fick rak medvind. Dånet i öronen upphörde och det blev väldigt lättrampat. Bosse Bus hade siktet inställt på Habo Ljung men valde en lite annan väg dit. Istället för att köra vanliga vägen över Flädie så tog Boss Bus vägen direkt via Borgeby-Bjärred. Lagom där vindsurfarna håller till så vek han av till vänster. Det blev lite motvarvskänsla då det var samma väg som man brukar cykla när det är en Habo Ljungrunda men i omvänd riktning. Men Mr Bus hade fler överraskningar i bakfickan. Plötsligt vände han av mot Önnerup och man fick medvind igen nästan hela vägen till Fjelie.

När vägen mellan motorvägen och lund skulle korsas så kunde man njuta av en ny sträckning med en fint asfalterad väg i en tunnel under vägen. Bra där! Det är alltid skönt när man slipper korsa trafikerade vägar. Vid kyrkan var det både lä och soligt. Så det var som gjort för en Elitkaka. Medan man mumsade på dessa godbitar så svängde det in en silverfärgad Passat ur vilken en dam klev ut. Då blev Kicken alldeles till sig i trasorna och började vänslas direkt med henne! Det blev en extra lång paus på grund av detta vänslande så det var extra stelt i benen när man skulle rulla iväg igen.

Nu var Bosse Bus smart och lade sig bak. Han hade ju dragit i medvinden hela vägen ut. Nu när det blev motvind p allvar så lämnade han över den uppgiften till Elitaren och Kicken…

Via Stävie-Borgeby så kom man fram igen till cykelvägen mot Löddeköpinge för att sedan dunka vidare norrut. Det brusade och ylade i öronen av blåsandet. Vid Håkantorp så låg det en stor gren över cykelbanan. Men det var även gott om småkvistar. Poppelträd är snabbväxande men väldigt lösa och klena i virket. Så det gäller att ha ett getöga ditåt när man passerar i blåsten. Det kan plötsligt komma en gren farande!

Strax var det dags för Bokis att vända av hemåt och få medvind en sista gång. Strax efter vek Elitaren av medan de andra båda rullade vidare till Landskrona.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen Saxtorp. MTB eller racer, valet är ditt.
Välkommen!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Kicken med sin vänslingsdam…
Poppelgren över cykelbanan vid Håkantorp.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 + 17 =