Polispiket sladdade in på Fotbollsgolfens parkering!

Hillis, Kicken och Bokis vid samlingen i Saxtorp.

Torsdag 27 september. Äntligen torsdag och cykelträning igen! Idag var det nästan dubbelt så varmt som i söndags med cirka 20 grader. Blåsigt men inget regn. I Saxtorp så hade Kicken, Mini, White Lady och Bokis samlats när Elitaren rullade in. Någon minut senare så sladdade Hillis in på sin MTB. När klockan var en minut över så kom ett grått VWskåp i en farlig fläng. Vadan detta? Är det piketstyrkan som är på jakt efter någon??? Bilen svängde in på Fotbollsgolfens parkering så att gruset sprätte. Oj, pulsen gick upp direkt, skulle piketen haffa oss som cyklade? När förardörren öppnades så gick pulsen ner direkt. En liten nästan helt svartklädd figur hoppade ur bilen. Det var Johnny va Geöur du (ni vet han som ville var ute vareviga natt (Kal P Dahl)). Han var lack på motvinden från Landskrona så när han hoppat i sin kondomdress, som det tydligen kallas i Norge, så kastade han in MTB’n i skåpet och gasade på till Saxtorp. Han hann nästan i tid. Som tur var så var det någon annan som man väntade på så man stod kvar så han kunde ansluta.

Bokis och Elitaren körde racer medan de övriga drog ut i skogen. Kicken hade sedvanligt strul med sin belysning. Batteriet verkade helpaj. Inte den minsta blink kunde han krama ur lampan på styret. Takgöken fungerade dock som tur var, enligt hans utsago. Men lite förnöjt förklarade han att han redan varit ute en halvtimme och kunde köra hem när som helst. Ja, sådana kommentarer kan man får från ordföranden i kortbanekommittéen.

Vinden var av en västsydvästlig art. Så de båda gubbarna rullade ut till Barsebäcksvägen för att plöja motvinden ner till Barsebäckshamn. Strax innan där så mötte man Pontus och hans Löddegäng i en väldig fart. De rackarna hade ju medvind medan de båda gråhåriga fick tugga sig emot vinden. Som ofta vid denna vindriktning så cyklade man till Habo Ljung via Lödde-Borgeby slott-Flädie. Framme i Habo Ljung så var det dags för sedvanlig Elitkakspaus innan man vände åter. Nu hade det börjat skymma ordentligt. Hög tid att tända lamporna innan man anträdde hemfärden som nu bjöd på medvind. Vinden hade även tilltaget i styrka så det blev ännu mer lättrampat än vanligt.

Under hemfärden mötte man några cyklister utan lyse, fotgängare utan reflexer, en rullskidåkare utan vare sig lyse eller reflexer. Detta trots att det var nästan beckmörkt. Det är bara att hoppas att dessa personer anmält sig till dontationsregistret så att det fanns någon mening med att de inte var synbara i trafiken…

Nästa träning på söndag kl 10.00. Då är det samling på parkeringen norr om stora sjön på Järavallen. Infart mot Brukshundklubb sedan första höger. MTB eller racer, valet är ditt. Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Välkommen!

Pulsen gick ner igen när man såg att det inte var piketen utan Johnny va Geöur du som kom i den grå VW-bussen.
Bokis och Elitaren käkar Elitkakor.
Kvällens landsvägsrunda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 − 4 =