Kasernförbud och stumma lår!

Såhär gladd är man som knatte när man får träna MTB!

Söndag 30 september. Septembers sista träning. Nästa gång är vi inne i oktober. Några veckor till, sedan är det inte så många löv kvar på träden och solen visar sig allt kortare tid under dagarna. Oftast är den dessutom dold bakom en molnskärm. Det stora vemodet rullar in…? Det blir ju vad man gör det till. Dags att plocka fram allt varmare kläder och att ha lamporna till hands. Successivt så får racern nu stå tillbaka till förmån för MTB. Kvällsträningarna kommer nu att ske på MTB i skogen. Det är för farligt och otäckt att köra på landsväg, även om man har bra ljus och reflexer…

Idag var det dags för sista samlingen vid parkeringen norr om stora sjön på Järavallen. Sista knatteträningen. På lördag är det avslutning samtidigt som det är Klubbmästerskap för MTB. Båda evenemangen är förlagda till stora parkeringen på Järavallen. Klubbmästerskapen består av ett varv på rosa slingan. Snabbast vinner! Mini och White Lady var på plats vid samlingen när Elitaren rullade in. Strax anslöt även Bokis och Bosse Bus, båda på racers. Kicken dök inte upp, men ryktet förtäljde att han fått kökskommendering med att diska och skala potatis vilket gjorde att han hade kasernförbud denna söndag. Piruetten var hemma och firade att han idag blev en fem-femma (även åldersmässigt, Reds anm). Så kom Kakmonstret inrullande på sin cross, omgiven av knattar i svart-orangea Landskronatröjor.

Så rullade man iväg ut på landsväg med Bosse Bus pistongben i täten tätt följd av Elitaren och Bokis. Bosse Bus visade vägen mot Hofterup för att sedan ta en sväng från Grand Prixvägen mot Hofterups kyrka – Barsebäcks by. Det var ordentligt blåsigt. Någon västsydvästlig variant på blåsväder. Nr den var emot fick man trampa utav bara den… Detta var nog det värsta blåsandet under en träning hittills i höst. Men det är ju inte något som hindrar mannen med pistongbenen. Bokis hade däremot problem med sina ben. Han stumnade ordentligt i sina framsidor av låren. Så gång efter gång fik man hejda Bosse Bus så att Bokis kunde komma ikapp igen och komma in på rulle. Som vanligt så trampade man igenom Sandskogen till Löddeköpinge och vidare till Borgeby slott för att sedan ta sikte mot Flädie. Vinde var jobbig, men det är ju som vanligt, även om det är jobbigt, bara dunka på. När Flädie var avverkat så var det inte så långt kvar till Habo Ljung som var satt som vändpunkt. Här passade man även på att äta var sin Elitkaka så man fick in lite nya krafter att ta sig an medvinden hem. Ett äldre par kom cyklande förbi och blev även de erbjudna Elitkaka, men de tackade nervöst nej till detta flotta erbjudande och ökade takten för att ta sig iväg till tryggare(?) delar av Habo Ljung.

Hemfärden gick mycket lättare. Sida med. Nu smög sig även Bokis fram i spets. Hemfärden blev lika behaglig som utresan varit motig. Igenom Bjärred-Borgeby-Löddeköinge. Efter Håkantorp så vinkade man hej då till Bokis som veka av hem mot –Dösjebro via Västra Karaby lyckor. Några hundra meter senare så vinkade Elitaren hej då till Bosse Bus som sedan fick rulla på ensam hem till Landskrona.

Nästa träning på torsdag i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Då kör vi MTB!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Välkommen!

Bokis masserar sina stumma lår vid Elitkakspausen i Habo Ljung.
Bokis piggande till i medvinden och tog täten!
Dagens runda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 4 =