Gällt tjutande raknade lockarna!

Johnny va Geöur du, White Lady och Mini var på plats när Elitaren rullade in på Fotbollsgolfens parkering.

Torsdag 4 oktober. Nu när mörkret rullar in allt tidigare så ställer vi undan racercyklarna på torsdagskvällarna. Så idag var det MTB-premiär för säsongen. Det var en underlig känsla att grensla MTB’n. Väldigt annorlunda gentemot racern. Men med lite frisk luft i däcken så var det bara till att rulla upp till Saxtorp på småvägarna och stigarna. Där var redan White Lady, Johnny va Geöur du och Mini på plats. Strax så kom även Samuel i en silverfärgad SAAB-missil med cykeln där bak. Sist så kom kicken rullande. Ett lätt duggregn började så smått att falla. White Lady blev alldeles förskräckt och tjöt i falsett att regn ville hon alls inte ha. Det var bättre att sitta på trainer hemma i källaren. Vad som föranledde detta utbrott förtäljer inte historien. Men en spekulation var att hon var rädd för att lockarna i håret skulle rakna i den lilla vätan…

Lagom till att det var dags att rulla ut så kom den allra siste och anslöt. Det var Hillis som sladdade in på parkeringen så att gruset sprutade. I detta ögonblick så slutade även regnet. Kicken och Elitaren bestämde sig för att köra i en grupp så kunde alla som hade bråttom köra i en grupp När alla i brådisgruppen kommit iväg så satte de båda andra herrarna igång att trampa. Men snart stod det klart att Johnny va Geöur du hade inte kommit med sina bråttomkompisar. Han stod upp och trampade med fradgan runt munnen. Kicken och Elitaren hoppade förskräckt av spåret så han kunde fortsätta sin vildsinta framfart och köra ikapp de andra. Så lägrade sig lugnet till sist och de båda kunde ställa styret mot Järavallen via Svanebacken och travbanan. Brådisarna valde nog att köra cerise slingan i Saxtropsskogen eller så skulle de ut på vägarna (de brukar ju välja vägarna när landsvägsgruppen är i skogen…).

Ut till rosa slingan och så iväg efter en liten kort teknisk paus. Det var ungefär ett år sedan Elitaren senast körde denna slinga. I höstas och vintras vara det så blött att den valdes bort. Så nu var det dags att bekanta sig med den på nytt. På lördag är det ju KM i MTB på just den slingan. När man precis skulle korsa första stigen hördes en smått panikslagen röst som skrek ”Stanna, stanna, stanna!”. Vad är det som händer? Jo en svart- och vitprickig hund kom sättande i full karriär bogserande en underlig mackapär. En slag sparkcykel med stora hjul där en smått panikslagen kvinna försökte få jycken att stanna. Det var bara att bromsa in och släppa förbi även om de kom från vänster (högerreglen). Bakefter kom en man på någon form av tvåhjuling även han. Sedan lägrade sig lugnet igen efter detta ståhej.

Slingan avverkades allt efter hand. Bitvis var det lite svårt att se vart stigen gick. Massor med löv och barr täckte marken och bildade ett gulbrunt täcke och dolde spåret. Hommas att man hinner köra upp detta lite till lördagens KM så att inte någon kör fel. När man var ute på den delen som går längs motorvägen så ficka man stanna till så att kicken kunde koppla in batterierna på sina lampor så att även han fick lite ljus. Efter koppleriet så kunde resterande del av slingan avverkas och man kunde stanna till vid slingans start för en Elitkakspaus innan vägarna skildes åt. Kicken tog sig hem via Barsebäcksvägen-Häljarp medan Elitaren körde tillbaka över bron (där han råkade på en stor padda). Två rådjur senare så var han framme vid stigen som går genom mossen till Ålstorp. Här hade det blåst ner en stor björkgren som blockerade stigen. Denna lyckades Elitaren precis rulla undan. Lite längre fram var där ett träd som fallit över stigen. Det fick ligga kvar för det var för tungt. På andra sidan mossen var det dags för ett rådjur till! Kul med några sådana nära naturupplevelser.

Nästa träning är tävling! Klubbmästerskap i MTB. Detta sker på Järavallen vid stora parkeringen/rosa slingans start. Första start kl 11.00. Knattarna har avslutning och börjar kl 10.00.
Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Här ser vi på Kicken stirrande blick hur mycket energi där är i Elitkakorna!
Detta träd mäktade inte Elitaren med att flytta undan på egen hand.
Kvällens runda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 5 =