Bonnevilles återkomst!

Bonneville, White Lady, Hillis & Kicken vid samlingen.

Torsdag20 september. Fortfarande hyggligt varmt och blåsten hade lagt sig tills det var dags att rulla iväg till samlingen i Saxtorp. Bokis hade varit hemma om Elitaren på cykel. Han hade förhinder för att komma till träningen så han hade rullat en egen runda så att han inte blev utan träning. I Saxtorp så stod White Lady och en nygammal bekanting och väntade på sina MTB’s. Bonneville, det var ett par år sedan senast han var med. Då var det också på höstkanten och han var på rosa slingan när det blev totalt mörkt efter att solen gått ner. Haken var att han inte hade ljus på cykeln… Nu var det andra takter. Ett ordentligt lyse på cykeln och ett i ryggsäcken som han sedan lånade ut till Piruetten som kom utan lyse… Kicken & Hillis dök upp de också. Elitaren blev ensam på racer då Kicken hade valt MTB.

MTB:arna delade sig i två grupper. En snabbgrupp med Hillis, Piruetten & White Lady och en gubbagrupp med Bonneville och Kicken. Elitaren rullade ut på asfalten för att ta sin solorunda. Vägvalet stod öppet då det var i stort sett vindstilla. En bit norrut på 110:an för att sedan ta sig till Krutmöllan via Annelöv-Norrvidinge-Södervidinge-Stora Harrie. Här började det blåsa upp lite från söder. Men det var inte några starkare vindar. Eftersom det var solokörning så blev det inte någon Elitkakspaus utan fikastället passerades i god fart och Västra Hoby var snart passerat. Det var ovanligt få bilar ute denna kväll. Nästan så att man kunde tro at det var Fotbolls-VM eller något annat i den stilen. Men det är ju bara skönt om det inte är så trängt på vägarna.

Via Kävlinge-Hög-Västra Karaby gick returen. Strax innan Elitaren var framme vid Grand Prixvägen blev han omkörd av en vit Ford Kuga som passerade på kanske två decimeters avstånd. Den omdömeslöse föraren låg mitt i vägen och gjorde inte den minsta rattrörelse för att lämna ett adekvat utrymme för cyklisten. Bilen har registreringsnummer MSD048 och ägs av Khune, Horst Albert Richard som bor på Veterinärvägen 5 i Bjärred. Är det någon som känner honom så berätta gärna att det var ganska nära att han hade fått fula märken i bilen på grund av hur den framfördes.

Ett par minuter senare var det dags igen. Denna gången på Grand Prixvägen. En Ford skåpbil körde om Elitaren trots mötande bilar. På bara någon centimeters avstånd svischade den förbi. Detta för att bara något tiotal meter längre fram svänga in till höger… Denna idiot bakom ratten kanske sparade någon sekund och för detta riskerade vederbörande liv och lem på en oskyddad cyklist. Den föraren har nog mest vitkål norr om axlarna! Bilens registreringsnummer är KRP343 och ägs av Berglund, Kim Erik Andre som bor på Remontvägen 9 (Det var dit som bilen svängde). Någon som känner honom? Berätta hur bilen användes och att han kan förklara för den föraren att en medmänniskas liv är värt betydligt mycket mer än några ynka sekunder…

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid parkeringen norr om stora sjön. Infart mot Bruksundklubb och så första till höger. Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Spot on time kom Piruetten insladdande på Fotbollsgolfens parkering.
Kvällens asfaltsrunda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − arton =