Syrsorna spelade i skogen!

Kakmonstret och Schnurr(bart) plöjer fram på Kaninstigen i Saxtorp.

Söndag 15 januari 2017. Vilket väder. Stilla, blå himmel och gul som. Någon enstaka minusgrad, friskt men tillräckligt för att den mest frusne av alla Cyklofånar (Piruetten) skulle stanna hemma. Vid samlingen i Saxtorp var det några som redan var på plats. Bosse Bus, Kicken(!) och några som just höll på att packa ur cyklarna från bilarna. Kicken hade problem. Han kunde inte få bort styvheten framtill, ja på cykeln alltså. Hans framgaffel var så stel att han säkert önskade att han kunde flytta den stelheten någon annan stans. Han hoj gillar inte kyla.

Så kom Punkan in på parkeringen men en fyrhjulssladd på sin lilla Cittra. Efter hand så anslöt även Schnurr(bart), Kakmonstret, och Bokis. Tio stycken inalles. Snabbgruppen hade startat redan klockan nio. Detta berodde säkerligen att de skulle försöka komma ikapp Elitgruppen so nu skulle starta klockan tio. Vi kan redan nu avslöja att de lyckades inte komma ifatt Elitgruppen trots de hade en timmes försprång!

Två stycken pep iväg i förväg för att de tänkte att de blev ifattåkta. Så när klungan rullade iväg med Bosse Bus i spetsen så var man åtta stycken. Genom dungen, ut på Stora Byvägen för att strax ta sig in till höger på den röda slingan. Denna slingan avverkades utan några större problem. Några kvistar som fastnade i bakväxlar. Men med lite pill så blev det klart att åka igen. Bosse Bus var som vanligt ivrig. Hans ben pumpade upp och ner med en sådan kraft att vilken pålkran som helst hade kunnat bli avundsjuk. Det blev lucka till honom allt emellanåt så han fick stanna till och invänta de andra. Så fick även Kakmonstret fart och drog om alla för att hänga som en plåsterlapp bak Bosse Bus. Man upplevde ett mysterium. Syrsor i skogen en januaridag med minusgrader? Nej det kan ju inte vara sant. Efter ett tag så kom man på att det var Schnurr(barts) cykel som lät som en svärm gräshoppor. Var det månne dags för lite service och smörjning?

Så rullade man över mot Järavallen via Välandalen. En tur uppför bullervallen vid samåkningsparkeringen. Här provade man en ny uppfart. Det gick sådär. Trots minusgraderna så var det allt emellanåt lite dyngigt. Riktigt fruset var det inte. Den ende som lyckades cykla hela vägen upp var Schnurr(bart). Alla de övriga fick stopp och fick gå upp. När alla samlats igen så var det till att fortsätta ner mot mossen längs endurospåret. Det var ganska uppkört och djupa spår efter knattermaskinernas framfart. Lite lurigt att hitta rätt spår. Det var ganska jobbigt att ta sig fram där nere i mossen på grund av spåren. Men allt gick bra, förutom att Elitaren fick ner sitt framhjul i en det djupa spåret som i sin tur hade blottlagt en björkrot. Stoppelistopp på stället blev det och så låg Elitaren där och sprattlade. Upp på cykeln igen och så iväg. Väl uppe på ängen vid rastplatsen så vinkade Kicken och Bosse Bus hej då till de övriga sex för att rulla hem till Landskrona. Den kvarvarande sextetten rullade vidare till rosa slingans start där det blev utdelning av Elitkakor. Mumsande på godsakerna och så snack om däck. Elitaren var den ende med dubbar, vilka var värdefulla att ha allt emellanåt. Men när det var slutsnackat och färdigtuggat så rullade man vidare till rosa slingans slut för att ta banan baklänges. Det blir en helt ny upplevelse när man kör det varvet på banan. Strax efter Mördarbacken som man nu tar nerför så korsar man den gula slingan. Här vek man av den rosa för att ta den gula slingan mot brofästet. Efter bron så delade man upp sig. Bokis, Kakmonstret och Elitaren tog höger över ängen för att komma till Hofterup medan de övriga svängde norrut mot Häljarp/Saxtorp.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Återsamling uppe på bullervallen vid samåkningsparkeringen. Fr. v Punkan, Schnurr(bart), Bosse Bus, Kicken och Kakmonstret.
Bosse Bus pumpar på med sina pålkransben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + sjutton =