Räven raskade över mossen i fullmånens sken!

Elitkakspaus vid rosa slingan. Schnurrbart och Punkan smackar och snackar.

Torsdag 12 januari 2017. Vädret hade bättrat sig väsentligt från det ohemula vädret under gårdagen. Vinden hade avtagit och inget snöslask som föll. Lite is här och där, men ett helt ok väder att cykla i. Fullmåne och allt. Precis när Elitaren anlände till den mörka parkeringen vid Fotbollsgolfen i Saxtorp så kom det en liten Citroën och rullade in på den annars öde platsen. Det var Punkan! Tänk att han fortfarande levde. Efter som han inte setts till på evigheter gick det ett rykte att han gått in i evigheten. Som tur var så var det ett falskt rykte. Efter de artiga hälsningsfraserna så började han dona med cykeln och sin utrustning. Ingen mer kom. Skulle det bara bli Punkan & Elitaren denna kväll. Men så ganska precis kl 18.00 kom Samuel åkande med sin pappa. Alltså 50% bättre än två. Punkan fortsatte att mecka med sin utrustning. Han stod med huvudet inne i bilen vid baksätet och bara hans eget säte stack ut. Så till sist hade han fått ordning på sin strulande utrustning. Ja så blir det när man inte kontinuerligt håller igång cyklandet. Lagom till då kom Schnurrbart. Han hade varit ute i god tid men haft strul med ett kabelbrott på sin lampa.

Men vad var det med Schnurrbart?. Ovanligt slät och kal i ansiktet. Jojomän, 70-talslooken med Lee Hazelwoddmustasch hade fåt ge vika efter en omgång med rakhyveln. Han hälsades välkommen in i 2000-talet. Men efter fyrtio år efter förra modesvängen med dylik musche så är den kanske på gång att komma tillbaka igen. Men å andra sidan så kan man ju ganska snabbt odla fram en ny… Hur som helst så var man till sist fyra stycken i alla fall. En runda på röda slingan i Saxtorpsskogen bestämde man sig för innan man skulle rulla över till Järavallen.

Elitaren tog täten och visade vägen. Lite is var det här och var, men inte så farligt. Inte i början i alla fall. Vid ett ställe så var det en vattenpöl med is i botten. I den svängen tappade Samuel greppet och gick i baken med en duns. Som tur var så gick allt väl och han var snart uppe igen. Elitaren var den ende som hade dubbar. I fortsättningen så ropade han till från sin tätposition när han kom på isfläckar. Detta så de andra tre kunde vara förberedda.

Allt rullade på. Inga fler vurpor under rundan som avverkades i ett skapligt tempo. Det var på sluttampen där man har skogat och lagt en del stockar över stigen. Men de kommer väl snart att forslas bort. Man kunde också notera att det var mer ris och grenar som blåst ner nu än vid förra stormen. Att det var mer nerblåst beror antagligen på att vinden var sydlig mot annars nordlig av något slag. Så de grenar som normalt sitter i lä fick hela kraften på sig.

Efter avverkat varv så rullade man över till Järavallen och bort till rosa slingans start. Samuel hade inte tid att stanna för en Elitkaka utan rullade på mot pappans parkerade bil för att få skjuts hem. Men Punkan hade snålvatten i mungiporna. Det var ju flera månader sedan han smakat en Elitkaka senast. Gottegris som han är så var abstinensen svår. Inmundigande av Elitkaka, kisspaus och så lite vanligt skitsnack innan man bestämde sig för att träningskvoten var fylld för dagen. Kursen sattes tillbaka mot Saxtorp igen. I gattet mellan lilla och stora sjön vinkade Elitaren hej då för att ta stigen genom mossen till Vildsvinsvägen i Ålstorp. Halvvägs genom mossen så lyste det en tappad reflex? Någon sekund senare så försvann reflexen men Elitaren han skymta bakdelen på en räv med en yvigt luden svans försvinna in i mörkret och vidare ut i mossen. Avståndet var en 15-20 meter. Kul naturupplevelser. Denna vinter har bjudit på vildsvin,, rådjur, uggla och nu räv förutom alla gnagare.

Nästa träning på söndag. MTB i Saxtorp kl 10.00. Samling som vanligt vid fotbollsgolfens parkering.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Har ni sett. Schnurrbarts nylle lent som en barnrumpa!
Fullmånen lyser genom den gamla björken efter att man kommit igenom mossen på väg mot Vildsvinsvägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × två =