Jagade av ilsken hund!

Schnurrbart, White Lady och Bosse Bus vid samlingen i Saxtorp.

Söndag 8 januari. Vintern håller i sig fortfarande om än det var betydligt mildare än i torsdags. Nu var det en-två minusgrader istället för torsdagens tio. Eftersom det snöat, töat och regnat och sedan frusit på igen så var det halt. Det var till att sätta på dubbdäcken så att all kraft kunde gå till att driva fram cykeln utan att riskera att däcken spann loss. Därefter en snabb runda hem om Piruetten som bara skakade på huvudet när han öppnade dörren iförd pyjamas. Nej, fy f-n, sa han. Jag skall inte cykla, jag skall dricka kaffe nu. Så var det bara för Elitaren att grensla sin hoj och rulla ensam mot Saxtorp.

I Saxtorp så var det några som redan hade samlats. White Lady, Mini, Bosse Bus, Vasa, Kicken. Ja Kicken hade slitit sig från sin nyligen inledda TV-karriär som han verkligen brinner för. Men idag skulle han elda på i skogen! Strax så anslöt även Schnurrbart och Peter Hillhagen. Två grupper delade man upp sig i. En snabbgrupp som White Lady tog hand om och så en Elitgrupp. Snabbisarna drog iväg som en avlöning på fredagskvällen. Därefter rullade Elitgruppen iväg anförda av Bosse Bus som följdes av Elitaren, Schnurrbart, Kicken och Vasa. Den sistnämnde på en crossbåge de övriga på MTB.

Ut på den röda slingan i Saxtorpsskogen. Det rullade på bra och alla kunde hålla sig på rätt köl även om de inte hade dubbdäck. Vid två tillfällen råkade man på den suraste och vrångaste personen man kan tänk sig. En gubbe med långt vitt skägg som promenerar med sin lilla ”skokrämshund”. Hunden är snäll och vill inte vara i vägen. Men den sure gubben hälsar inte och ser till att gå så mitt på stigen han bara kan och brer ut sig. Inte det minsta att man skall ta hänsyn till varandra och hjälpas åt. Nej, den sure gubben står över alla andra lågt stående.

När man passerat dagiset och var på väg bort mot Ulmestigs så var det två damer som var ute och rastade sina hundar. Den ena doggen var en ilsken fan som satte iväg och jagade Bosse Bus som då stannade. Då satte hundfan iväg och började jaga Elitaren som då gick i taket och kastade sig av cykeln och började jaga byrackan som förskrämt sprang till sin matte. Det var andra gången denna veckan som Elitaren blivit jagad av lösspringande hund. Att inte alla hundägare förstår att de måste hålla sin jycke kopplad om man inte har apell, pli, kontroll på sin hund.

Resten av dagen klarade man sig utan fler hundattacker. När den röda slingan vara avverkad så stannade man för en Elitkakspaus och lite skitsnack. Kicken och Bosse Bus var mätta på cyklandet och drog sedan hemåt medan Elitaren, Schnurrbart och Vasa drog sig mot Järavallen via Välandalen. En runda ner i mossen till vänster när man kör in mot lilla sjön och sedan runt i crosspåret innan man letade sig över bron. Här valde man att rulla ut på ängen norr om skogen och ta en runda på stigarna där. Tillbaka igen vid brofästet så var det dags att runda av. Då kom Mini rullande på väg hemåt. ”De andra skulle ta ett varv till på rosa, men jag har lite annat jag skall göra” sa han. Vasa och Schnurrbart rullade ut mot Barsebäcksvägen för att rulla hemåt. Mini drog iväg mot hemmet i Häljarp medan Elitaren rullade söderut mot Hofterup.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Elitkakspaus i Saxtorpsskogen. Fr v: Kicken, Vasa, Schnurrbart och Bosse Bus.
Vid brofästet sammanstrålade man med Mini som också var på hemväg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 − sex =