Kicken såg en älg i skogen!

Schnurr(bart), kakmonstret, White Lady och Kicken var på plats när Elitaren anlände till Saxtorp.

Torsdag 19 januari 2017. Vilket fint väder. Stilla, några plusgrader och inget regn. Hopp i trikåerna och iväg till Saxtorp där White Lady, Kicken, Punkan, Kakmonstret och Schnurr(bart) stod och väntade. Lagom när det var dags att rulla iväg så kom Lefty nästan ”Just-in-time” men bara nästan för klockan var lite över sex. Tränar’n hade aviserat sin ankomst så White Lady och Lefty stod kvar och väntade när de övriga rullade iväg anförda av Elitaren. När man nästan var igenom dungen vid Fotbollsgolfen så mötte man en cyklist. Det var Tränar’n. Han delgavs att de andra stod och väntade på honom så han pinnade på mot parkeringen. Men Elitgruppen hade ju redan startat så de rullade ut på röda slingan i Saxtorpsskogen som låg helt öde. Det var inte några som var ute och rörde på sig i detta fina januariväder.

En bit in på rundan så syntes det en liten skogsmus springa över stigen. Vi måste skriva att det var en älg, hojtade Kicken ivrigt. Men här på Cyklofånarnas sida så håller vi strikt på sanningen och skriver som det var, en mus. Basta! Man fortsatte på varvet men på sluttampen så tappade man bort slingan. Istället för att försöka leta upp var man missat så tog man lite friåkning i skogen. Lite vingel och mingel där bland trädstammarna. Men så efter ett tag kom man ut på Stora Byvägen och satte då kosan mot Välandalen för vidare färd mot Järavallen. När Välandalen var avverkad så släppte alla hämningarna för Kakmonstret som pinnade på utav bara den och skaffade sig en bra lucka till de övriga. Förbi stora sjön och vidare in emot Lilla sjön där man åter samlade hop sig för att ta sista biten till Rosa slingan.

Där stannade man till för Elitkakspaus. Ja, Kakmonstred behövde ju dehydrera som vanligt, men det är ju inget man behöver skriva om… Elitaren föreslog att man skulle köra rosa i bakvarv tills man kom ut på gula slingan och därefter ta sikte på bron igen. Nu hade ju älgjägaren, Kicken fått sin efterlängtade Elitkaka så han sa att han var nöjd och skulle dra sig hemåt. Punkan följde hans val. Så Kakmonstret, Schnurr(bart) och Elitaren var dem som fortsatte. Det var väldigt isigt på parkeringen. Men när man väl passerat den och kommit ut på slingan så var det mest dyngigt. En liten bit in så gled Elitarens framhjul på en såphal rot och så var det dags att ligga på marken och sprattla. Men upp igen och vidare. Uppe i höjd med golfbanan så mötte man två cyklister. Det var Hillis(!) och White Lady som kom mötande. De hade kört ett varv och skulle nu ta det andra. Lefty och Tränar’n? Ja de är långt bak, sa de med ett leende och tindrande ögon. Några andra kom också och letade efter sin kompis. Men det fanns igen före dem kunde Elitgänget berätta.

Så var det till att fortsätta. Här på Järavallen så sprang det ytterligare två möss över stigen. Men inte heller nu vederfar vi Kickens önskan om att påstå att det var älgar… En liten stund senare så dök det upp två mötande cyklister igen. Lefty och Tränar’n. Ni ligger långt efter berättade Elitgänget. Nä då, svarade Lefty. Vi är på väg att varva dem! Denna sanning skall nog tas med en nypa salt. Så rullade man vidare och fick förmånen att ta mördarbacken utför. Ben backen efter som man normalt tar utför är tuff den också. Elitaren hade lite för hög växel i och fick stopp precis på krönet vilket gjorde att Kakmonstret också fick stop och gjorde därmed en batangis på ort och ställe. Men upp igen och borsta av värsta dyngan för att fullborda varvet bort till pan passerar gula slingan. Där vek man av för att ta närmsta vägen till bron. Efter bron så vek Schnurr(bart) av mot Häljarp medan Kakmonstret och Elitaren rullade mot kohagen för att sedan köra genom mossen till Hofterup.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Elitkakpaus på Järavallen.
Lefty basunerar ut att de är på väg att varva Hillis och White Lady. Tränar’n nickade ivrigt för att bekräfta detta…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × ett =