Kakmonstret körde vilse!

Fyra cykelsugna hade redan samlats när Elitaren rullade in på Fotbollsgolfens parkering.

Söndag 22 januari. Milt, stilla men väldigt grått väder. Luften var så fuktig att den var nära daggpunkten. Diset lade sig i fina droppar på solglasögonen. En runda hem om kalsong-Piruetten. Jag kommer ut och möter upp, meddelade han med dörren på glänt. De andra i snabbgruppen hade gett sig ut redan kl 09.00 för att ta sig en femtimmarsrunda, vilket inte Piruetten var intresserad av. Så än en gång var det till för Elitaren att dra sig till Saxtorp ensam. Men där stod det ett antal hugade cyklister. Punkan, Schnurr(bart), Bosse Bus och en till. Efter ett tag så anslöt sig även Kakmonstret. När alla var samlade och man skulle rulla iväg så var man sex stycken totalt.

Elitaren tog täten och visade vägen ut på röda slingan i Saxtorp. I lagom gubbatempo gick färden. Det var ett väldigt hostande på Elitaren i början. En massa dynga skulle upp ur lungorna. När väl det var uppe och ute så tystnade hostandet också. Astma är ett fasligt skit. Efter ett tag så hade Kakmonstret avancerat fram och låg hack i häl på Elitaren. Allt emellanåt så touchade hans framhjul Elitarens bakhjul. Som tur var så klarade man sig utan vurpor från detta. På inrundan när man kommer genom där man fällt träd som ligger över stigen såg Kakmonstret sin chans. Han trampade till och gick fram i täten med alla de andra fem efter sig. Men den lyckan blev inte så långvarig. Han vek av till vänster på samma stig som man kört i början stället för att köra rakt fram som man gör andra gånger man kommer till ”Loopen”. Här gick Elitaren åter fram i täten som han sedan behöll tills man kom ut till Järavallen.

 

Nu spratt det i benen på Kakmonstret och lite senare även på Punkan. Förbi korken där framme, Elitaren, och så iväg. I gattet in till lilla sjön så blev det lite kvistigt för Kakmonstret, speciellt i hans bakklinga. Där snodde det sig in en kvist och lade sig som ett fint skatbo runt kransen. De övriga stannade till vid rastbordet uppe för backen för att vänta in haveristen. Någon minut senare så kom ha rullande utan kvistar i bakhjulet. Nu var det till att rulla över bron och till starten på rosa slingan. Här var det dags för en Elitkakspaus. Laget runt bjöds godsakerna. När man blivit styrkta av energiintaget så rullade man ut på rosa slingen. Tänk, ingen Piruett hade visat sig ännu. Då hade han väl stannaat på sofflocket ändå…

Elitaren tog förningen på rosa. Lite kletigt före för dagen. Men så blir det när tjälen släpper och det är lite regn och hög luftfuktighet. Några stopp i backarna blev det på grund av att bakhjulen tappade greppet. När man kommit till där man korsar gula slingan på väg mot backarna upp och ner för åsen så tackande Elitaren för sig. Benen ville inte mer idag. Elitaren hemåt medan de övriga fem fortsatte ros slingan runt.

Nästa träning på torsdag kl 18.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen s parkering.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Elitkakspaus på Järavallen. Fr v: Punkan, Bosse Bus, Kakmonstret och Schnurrbart.
Här vek Elitaren av medan övriga fortsatte rakt över gula slingan för att lite senare nalkas vallen där slingan går upp och ner innan den fortsätter över gula slingan igen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − 8 =