Kakmonstret höll på att svimma!

Schnurr(bart) och White Lady var på plats när Elitaren rullade in på Fotbollsgolfens parkering.

Torsdag 26 januari 2017. Åter igen ett kalasväder. Stilla, tort och någon grad över nollan. Ett riktigt kalasväder att cykla i. På med lycran och lamporna och så iväg till Saxtorp. Där väntade White Lady och Schnurr(bart). Precis när klockan blev 18.00 så kom Jerka och Kakmonstret rullande. Strax där efter så rullade Samuel in skjutsad av sin fader. Därefter så var det slut. De tre snabbisarna beslöt sig för att rulla direkt till Järavallen för att ta två varv på slingan där Medan Elitgruppen skulle börja med att värma upp med ett halvvarv på röda slingan i Saxtorp.

Medan snabbisarna då ilade över till Järavallen så rullade Elitgruppen ut på röda slingan. Det är fantastiskt vad fort det torkar upp. Nu har det varit torrt ett par dagar och underlaget var hur torrt och fint som helst. I ett gott gubbatempo rullade man på bort till man nådde ”loopen” där svängde man inte in till vänster utan fortsatte rakt fram som om man gör annars när man passerar där för andra gången. Uppför backen och så vidare den sista biten tills man kommer ut på stigen om går över mot Välandalen.

Hej och hå, trampa på. Vidare ner och över Välandalen och dito bäck och vidare upp över stora vägen för att komma ut på Järavallssidan. Det blev ett kort stopp vid rosa slingans start innan man rullade ut. Ingen av de trenne snabbisarna syntes till. Men med beräkning av tiden så skulle man nog bli omkörda på slutet av slingan. Det är skönt att fått värmt upp lite innan man kommer till rosa slingan. Den är ganska knixig direkt. Skönt att ha varma muskler och ett uppledat styrsinne.

Efter en trixig och knixig start så blir det lite rakare stig men så kommer det små korta men intensiva backar. Backar som hjälper till att trycka upp pulsen hå höga nivåer. Ett litet dödsstup och så knix med småbackar. Ja, ja män! Sedan blir det lite chans till återhämtning innan man efter ett tag kommer bort till åsen som man kör upp och nerför under ett antal gånger. När detta parti är avklarat så börjar det bli lite enklare förutom ett par intensiva backar, bland annat Mördarbacken.

När denna sista utmaning hade avverkats så började det uppstå en diskussion mellan Schnurr(bart) och Elitaren om mat. Ja Schnurr(bart) hade ju partat innan. Att cykla med honom det är som att ha med sig en transistorradio från ett bygge. Det är skval hela tiden. Skillnaden är att Schnurr(bart) har inga musikpauser… Hur som helst så kom man in på stekt sill med potatis- och palsternacksmos med smält smör och rårörda lingon. -Nä, fy för h-e nu får ni lägga av, jag blir ju hungrig så jag svimmar när ni pratar på detta viset. Ja det måste ju vara kris hos Kakmonstret för han hade ju sett fram mot elitkaka när man kom till Järavallen. Men då hade man bara cyklat en halvtimme. Regeln är: Minst en timme innan godispåsen åker fram. Men han blev tröstad av att man snart var tillbaka till starten. Då skulle kakorna komma fram.

Jodå, så blev det. På plats igen vid starten till rosa så åkte godispåsen fram och girigt med darrande händer tog kakmonstret emot godsakerna. Sedan dröjde det inte så många minuter innan White Lady dök upp ensam. Samuel hade blivit hämtad efter ett varv och Jerka hade gått av slingan uppe vid golfbanan. Han hade väl tagit stigen som går på utsidan av bullervallen längs golfbanan för att ta sig till Hofterup. På detta sätt fick Schnurr(bart) sällskap till Häljarp medan Kakmonstret och Elitaren hade följe till Hofterup.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Här har även Jerka anslutit.
Såhär kan det se ut i skogen. Vissa hundägare plockar upp efter sina hundar men tar inte med det hela hem utan kastar påsen med innehåll i skogen. Begåvade och omtänksamma människor eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × två =