Ryggskotten rätades ut!

På väg för att möta upp den sjusovande Lefty. Bokis i spets!

Söndag 29 januari 2017. Januaris sista träning. Nu är det bara elva månader kvar till nyår. Hej vad tiden går. Tempen låg på nollan och det var stilla men grått och disigt. Snabbgruppen hade rullat ut kl 09.00 för att få sitt niomila distanspass på MTB eller cross. Piruetten valde sofflocket. Via SMS önskade han alla lycka till med trampandet medan han skulle köra rodelträning i soffan, dvs ligga raklång med armarna tätt intill kroppen…

I Saxtorp så rullade det in den ene efter den andre. Kicken, Bosse Bus, Tempo och några till var tidiga. Men efter Elitaren så kom Samuel, Bokis, Kakmonstret, Schnurr(bart) och några till. Lefty hade anmält sin ankomst. En minut i tio så kom ett SMS att han nu lämnade hemmet i Häljarp för att sikta in sig på Saxtorp. Suck, det där med att passa tider tar Lefty med en vänster… Man beslutade sig för att köra mötande mot Lefty. Så längs markhögsvägen till Kaninstigen så dök sjusovare upp precis där röda slingan viker av kaninsstigen vid scoutstugan. Nu var alla på så ut på röda slingan för att ta den del som var kvar när man passerat första delen.

I lagom gubbatakt rullade man på. Det var väldigt många som var ute och rörde på sig idag. De flesta med hundar. Det blev ovanligt många möten både i Saxtorpsskogen och på Järavallen. Mot Järavallen via Välandalen och så över bron för att ankomma starten till rosa slingan. Där var ett par cyklister som gjorde sig klara för att rulla ut. Men Cyklofånegänget stannade för Elitkakspaus medan Samuel rullade bort till sin pappa som stod där och väntade. När kakorna var uppätna och alla hade rätat ut sina ”ryggskott” (pinkat klart) så var det dags att ge sig ut i spåret. Snabbisarna först ut i spåret. Till sist rullade Elitaren ut följd av Kicken, Schnurr(bart) och Bokis.

I lagom takt så att alla var samlade rullade man runt. Vid några tillfällen såg man de två som startade när man kalasade på Elitkakorna. Men man kom aldrig riktigt ikapp dem. De krångliga och tekniska partierna avverkades utan missöden. Precis innan man kom fram till fårhagen på lithorinavallen så hördes det ett tjoande bakifrån. Det var White Lady och Peter Hillhagen som anlände. De hade cyklat niomilarundan och skulle nu avsluta med ett varv på rosa.

Tillbaka på Järavallens parkering stor Bosse Bus och Tempo, väntande på eftersläntarna. Efter en liten paus så rullade man vidare hemåt. Bosse Bus och Kicken ut på Barsebäcksvägen medan de övriga siktade in sig på gångbron. Här delade man på sig. Bokis och Elitaren till höger för att ta kohagen och mossen till Hofterup medan de övriga fortsatte mot Saxtorp/Häljarp.

Näst träning på torsdag kl 18.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering. Men innan dess är det Årsmöte i Landskrona CK tisdag 31 januari kl 18.30 på Puls Arena i Landskrona. Anmäl dig så att det finns fika även till dig. Välkomna!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Elitkakspaus på Järavallen.
Målgång på Järavallen. White Lady kramar om Tempo medan Bosse Bus tittar på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × två =