Bosse Bus försvann!

Söndag 5 februari 2017. Gråväder, men fortfarande över nollan. Lite lätt duggregn. I Saxtorp så samlades det efterhand en del cykelsugna. Snabbgruppen hade ju varit uppe med tuppen, eller som det heter i Skåne, Tocken. Detta var en sådan söndag som de skulle lägga på ett extra kol under en långrunda. Lägga på ett kol passar ju med en nio-mila… Schnurr(bart), Bosse Bus, Kicken, Bokis, Jerka, Tempo och några till anslöt. Två grupper delade man upp sig i. En mellangrupp som Jerka tog och en Elitgrupp som Elitaren anförde. Bosse Bus hängde ivrigt på mellangruppen som satte iväg genom skogen. Så rullade även Elitgruppen iväg där förutom Elitaren även Bokis, Schnurr(bart) och Kicken ingick.

Ut på röda slingan i Saxtorp. Vid ”loopen” så kom mellangruppen mötande. Alla fem ångade på ordentligt. Elitgruppen tog det lite lugnare. När man varit uppe och vänt förbi Ulmestigs så mötte man åter igen mellangruppen. Men denna gången var de decimerade med en man, Bosse Bus. Alla stannade till, tjoade och hojtade i skogen. Men ingen Bosse Bus syntes eller hördes. Så rullade man iväg för att åter igen mötas lite senare. Fortfarande ingen Bosse Bus i sikte. Men ett par minuter senare kom Bosse Bus rullande. Han hade tittat ner på stigen och inte hållit koll på vart de andra blev av och helt plötsligt insett att han var alldeles ensam. Men eftersom Elitgruppen kunde peka ut vilken riktning som han försvunnit i satte han högsta fart i den riktningen och försvann. Sedan sågs inte Bosse Bus till mer denna träning. Mellangruppen skymtades lite grand strax innan man passerade Stora Byvägen på väg mot Järavallen.

Över Stora Byvägen och ner genom Välandalen för att ta sig hela vägen ut till rosa slingan på Järavallen. Här blev det Elitkakspaus och lite ljug innan man beslutade sig för att det var bra för idag. Både Schnurr(bart) och Kicken hade begränsad permission… Bokis & Elitaren körde hemåt via stora kohagen och genom mossen. När man passerat genom mossen så var det ett par fotgängare på den stigen man brukar ta. Stigen mellan mossen och fårhagen. Trångt och svårt att passera då. Så man tog vänster istället för att runda fårhagen medsols istället. Hel plötsligt var man ute på okänd stig? Tänka sig. Här har det cyklats runt i årtionden och ändå hittar man plötsligt en ny stig…?!

Till slut kom man ut bakom Skönadalskolan. Här stannade man till och pustade lite innan de båda skiljdes åt och rullade hem var och en till sig.  Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

 

Här tjoas och hojtas det efter Bosse Bus. Men ropen ekade obesvarade genom skogen…
Elitkaks- och ljugpaus på Järavallen. Schnurr(bart) höll i ”sanningen” medan Bokis & Kicken hörde på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 8 =