Stora & små, killar & tjejer gillar att cykla!

Både stora och små samlas för att cykelträna!

Söndag 10 september 2017. Tänka sig att det var lite blygt solsken och inget regn. Detta var svårt att föreställa sig igår då det regnade hela dagen. En syd-sydvästlig vind på en sju-åtta sekundmeter någonting, men i övrigt fint väder. Det var bara till att grensla springaren och trampa till Järavallen där samlingspunkten är. Där var det livlig aktivitet. Knattecyklingen höll på att plocka undan sin hinderbana och de vuxna samlades för vuxenträning. Några hundra meter längre nordost så samlades tjejerna. De samlas på parkeringen vid Fotbollsgolfen i Saxtorp. Tjejcyklingen har blivit väldigt uppskattad. Förra söndagen var där nästan tjugo tjejer. Hur många där var idag har vi inte riktigt koll på. Men HD var där idag på morgonen för att intervjua tjejerna och göra ett reportage. Så vem vet, det kanske sår i världspressen någon gång under veckan!

Det var en stor samling som skulle köra MTB men lite skralare på landsvägsfronten. Där var det bara Bosse Bus och Elitaren. Detta är ju de sista skälvande veckorna med racer, snart är det dags att gå över till MTB. Detta på grund av att vädret blir kalare. Det är lättare att hålla sig varm på MTB för där har man inte den kylande fartvind som man har på racer. Dessutom blir det mörkt allt tidigare på kvällen och det är inte jättekul att vara ute och stångas med bilar i mörkret. Detta trots att man har fina belysningar på cyklarna idag, Nästan lika mycket och skarp ljus som på en bil.

Bosse bus visade vägen ut mot Barsebäckshamn. Elitaren började dra när man kom ut i motvinden. Men snart tröttnade Bosse Bus på att ligga på rulle. Det gick ju för sakta tyckte mannen med VM-benen och kröp ner i bocken, trampade på och lät sin spetsiga näsa klyva vinden så att hastigheten gick upp. Elitaren trampade på för glatta livet. Hela tiden låg farten precis på gränsen vad han klarade av. Så när man kom bort vid Barsebäcks Strand så gick det över gränsen och Elitaren var tvungen att släppa. Bosse Bus släppte då på tempot så att den stånkande Elitaren kunde komma ikapp igen. Därefter hade Bosse Bus hittat tempot som Elitaren klarade av och så kunde man fortsätta utan missöden eller tappade rullar. Vändpunkten var satt till Habo Ljung.

Som traditionen erbjuder så skall det inmundigas Elitkaka i Habo Ljung. Cyklarna ställde snyggt och så hivade Elitaren upp kakpåsen från sin högra ryggficka och bjöd laget runt. Ja, även två människor kan utgöra ett lag, eller hur? Styrkta av kakorna så pekade näsorna norrut och hemåt igen. Nu var det medvind. Med ett stort smil som klöv Elitarens ansikte i två (ägg-?)halvor så trampade han på i medvinden. Hade Bosse Bus dragit hela vägen ut i motvinden så kunde han väl göra någon liten insats på hemvägen. Jodå. När man passerade genom Bjärred så Höll man hastighetsbegränsingen, 40 km/h. Gött, vilken känsla det är att trampa på och få den farten. Elitaren drog hela vägen hem. Men efter Hofterup så fick Bosse Bus cykla ensam efter att Elitaren vänt av i Hofterup.

Nästa träning på tisdag kl 18.00. Då är det bara racer som gäller. Samling kl 18.00 vid Lidl/St1-macken . Glöm inte att ta med lampor. Det blir mörkt fot nu. Redan 20.00 är det nästan helt mörkt, så lampor. Välkomna!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Habo Ljung, vändpunkten!
Med vidvinkelobjektiv lyckades vi få med hela söndagens landsvägsgäng på en bild. Bosse Bus till vänster och Elitaren till höger.
Karta över dagens träningsrunda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − tretton =