Tjejcyklingen igång!

Samlingen på Järavallen, ett myller av MTB:are och knattar.

Söndag 3 september 2017. Idag fick Elitaren sig en dej vue. För exakt femtio år sedan skulle han som elvaåring ut i det fina septembervädret. Vindstilla och sol. Dock var det varmare än idag, annars väldigt lika. Den gången var det inte någon racercykel utan en vanlig standardcykel utan växlar. Fotbroms var nog den enda tekniska faciliteten. Det var något magiskt och spännande. Klasskompisen Thomas kom hem för att de båda skulle ut och prova den länge upphaussade högertrafiken. Från och med nu skulle man cykla på höger sida istället för som tidigare den vänstra. De båda rullade iväg och ut på Barsebäcksvägen i Löddeköpinge. Det första Elitaren då gjorde var att svänga vänster och cykla på vänster sida. Thomas hojtade till med sin starka stämma och påpekade att det var numera fel att cykla på vänster sida. Sedan den stunden har Elitaren hållt sig på höger sida…

Vid parkeringen norr om stora sjön på Järavallen var det många MTB:are samlade när Elitaren rullade in på det knastrande gruset. Barnträningen var precis avslutad och många knattar höll på att stuvas in i bilarna för att köras hem av föräldrarna. Strax så anslöt även Mikael Baggesen och Bosse Bus på racer. Det är notabelt att Lefty var på plats sju minuter i tio. Det brukar vara med samma marginal vanligtvis, men på andra hållet…

Terränggänget rullade ut i omgivningarna medan de tre racercyklisterna rullade iväg norrut. Siktet var inställt att köra samma runda som förra söndagen och torsdagen. Dvs via Annelöv- Billeberga-Brödåkra-Norraby-Ottarap-Landskrona. Vinden var nästan noll, det lilla som fanns kom från nordost. När man passerade Fotbollsgolfens parkering så såg man att det var fullt av cyklister även där. Man tog en sväng ditom för att se om det var någon som kommit vilse. Med allt var under kontroll. Det var Tjejgruppen som samlades där. Detta var första gången som man hade tjejcykling, en aktivitet för att få fler tjejer att få upp ögonen för cykling och att kunna prova på tillsammans med andra tjejer. Bosse Bus, Mikael och Elitaren blev ju upprymda av att se så många damer på en gång men Ögat vinkade av de tre så att tjejerna kunde få cykla i lugn och ro.

Bosse Bus och hans VM-ben tog ledningen med de två andra på rulle. Det gällde för Elitaren att hitta perfekt rulle annars så skulle han tappa kontakten. Tempot låg på gränsen vad han klarade. En smygande ansamling mjölksyra i benen. Som tur var så släppte de båda hurtfriska på tempot emellanåt så det fanns en chans att återhämta sig.

Det var inte speciellt mycket trafik denna söndagsmorgon. Skönt! Men när man skulle korsa väg 17 så var det många bilar där. Tät trafik i båda riktningarna så det tog en stund innan man fick en lucka och kunde passera. Vidare mot Sireköpinge och Brödåkra där man svängde mot Norraby och Spargodet Gods. Här fick man vinden lite med sig.  Vid godset så stannade man till för den obligatoriska Elitkakspausen. Stilla och solsken gjorde vistelsen väldigt behaglig. Så var det dags att ta sig ut till 110:an för att strax vrida av mot Ottarp och jaga hemåt. Ottarpsbacken avverkades och så rullade man ner till Härslöv och vidare mot Säby-Landskrona. Här fortsatte Mikael mot Asmundtorp för att sökas sig hem till Teckomatorp. Bosse Bus vände av strax därefter för att rulla hem till sig. Elitaren ensam kvar som då hade en dryg mil hem till Hofterup.

Nästa träning är på tisdag kl 18.00. Samling på racer vid Lidl/St1-macken i Landskrona.

Glöm inte att nästa torsdag så är det öppet Klubbmästerskap, 10 km tempo. Start och mål vid Pumphuset i Häljarp., strax vid infarten till golfbanan! Ingen föranmälan. Välkomna!

Ett myller av tjejer hade samlat till premiären för Tjejträningen!
Bosse Bus och Mikael på väg mot Landskrona.
Karta översöndagens träningsrunda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 1 =