Flæskestegen låg som en kanonkula i magen!

Den ena MTB:aren efter den andre rullade in på Fotbollsgolfens parkering. Fr v: Peter Hillhagen, Daniel Lindberg och Mini.

Torsdag 31 augusti 2017. Augustis sista darrande dag. Sommaren slutar och imorgon gör hösten sitt intåg. Morgonen och förmiddagen var ljum och vindstilla. Men ju närmre kvällen kom ju mer ökade vinden. Sju till elva meter per sekund utlovade mannen med läderveken att det skulle blåsa från väst. Detta löfte infriades också. Elitaren trampade upp till Saxtorp där han direkt råkade på Daniel Lindberg som kom ångande på sin MTB. Båda cyklisterna var i god tid så allt efter hand s sladdade det in träningssugna på MTB. Skulle Elitaren bli ensam på racer idag. Nej, så blev det inte då Mikael Baggesen rullade in på sin Merckx-racer.

Gruppindelningen var inte så svår. En flock på MTB ut i skogen som skulle börja med ett varv på den cerise slingan i Saxtorp innan man rullade över till Järavallen för att ge sig i kast med rosa slingan där. Mikael och Elitaren rullade ut längs hundratian för att sedan svänga mot Annelöv. Hundratian är ju inte jättesexig att cykla på. För mycket och snabb biltrafik. Det är betydligt lugnare och trevligare på småvägarna. En runda norrut för att sedan svänga ut mot kusten igen och försöka få lite medvind i den nordvästan som rådde.

Mikael hade pigga ben och tog förningen. Elitaren hade en torr flæskesteg som låg likt en kanonkula i magen. Det var tungt att få runt benen idag. Pulsen gick inte att få upp så han lade sig på rulle på ekorren Mikael. Ja allt emellan så tappade han rullen och Mikael fick vänta in eftersläntaren. Billeberga- Sireköpinge och så mot Norraby och Spargodt Gods där det blev Elitkakspaus. Vägen dit så var det rak motvind så det var skönt att det bitvis var alléer.

Hemvägen gick sedan över Ottarpsbacken till Härslöv där de båda delade på sig. Mikael mot hemmet i Teckomatorp och Elitaren ner mot Landskrona för att komma till Hofterup via Häljarp-Saxtorp. Precis när han kom till Häljarp så kom det ett gäng grönklädda Örestadare med Bengeten i spets.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid parkeringen norr om stora sjön på Järavallen. Infart mot Brukshundklubb och sedan första till höger. MTB eller racer, valet är ditt.

Välkomna!

Missa inte att nästa torsdag 7 september är det öppet klubbmästarskap, 10 km tempo. Start och mål vid pumphuset i Häljarp, strax vid infarten till gofbanan. Första start 18.00. Ingen föranmälan. alla glada välkomna!

Mikael vecklar ut sin Elitkaka från plastfolien vid Spargodt Gods.
När klockan närmar sig åtta på kvällen är det dags att tända ljuset så att man syns ordentligt.
Karta över kvällens träningsrunda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 3 =