High-five för knattecyklingen!

High five när man klarat hinderbanan!

Söndag 27 augusti 2017. Sista sommarhelgen enligt SMHI. Det kändes väl svalt för att vara sommar. Enligt DMI’s radar så var det ett litet regnväder på gång in. Elitaren rullade iväg lite tidigare än vanligt detta för att se knattarna och deras träning som började för hösten idag. Lite lång näsa blev det när han anlände till parkeringen norr om stora sjön på Järavallen. Det var tomt på knattar bara ett par föräldrar som stod där. Alla knattarna var ute och cyklade i skogen. Runt fyraårsåldern är de minsta och så går det uppåt. Det är Landskrona Cykelklubbs satsning att bredda cykelsporten. Cykling är idag ganska hårt förknippat med ”MAMIL” Middle Age Men In Lycra. Att vända sig mot knattar och få dem tidigt intresserade av cykling. På köpet lär de sig att hantera sina cyklar och utvecklar motoriken. En annan del i denna breddsatsning är Tjejcyklingen som startar nästa söndag. MTB cykling med bara tjejer. Denna träning parallellt med övrig söndagsträning.

När klockan närmade sig tio så kom knattarna rullande från olika håll. Små knattar i orange-svarta cykeltröjor. Alla med ett stort smil på läpparna. Idag hade man lärt sig att använda både fram och bakbroms samt att kunna stå och cykla. Alla var lite vassare på cykling när de vände hem efter träningen, ett hack högre på sin förmåga att hantera cykeln.

Ju närmre tio klockan blev ju fler cykelsugna vuxna anslöt. Nästan alla på MTB. Det var bara Bosse Bus som kom på racer förutom Elitaren. Bosse Bus hade landat från Frankrike igår. Han var nere och representerade Sverige vid veteran-VM i tempodisciplinen. Tredje gången gillt för Bosse Bus och VM. Han har förbättrat sig varje gång så även i år. Han hamnade i mitten på resultatlistan, vilket han siktat på. Många av konkurrenterna är före detta proffs. Så det är inga dunungar att mäta sig med. Det är inte dåligt att kunna titulera sig världens tjugonde bästa cyklist i H65! Det var alltså denne som Elitaren skulle försöka hänga på under dagens träning…

När MTB:arna rullade ut i skogen så sökte sig Bosse Bus och Elitaren mot asfalten. Kosan styrdes norrut, man ville inte riskera att hamna bland försenade bilister i trafikkaoset som bildas genom avstängningen av E6 vid Fjelieavfarten. Livet kan vara tillräckligt spännande ändå utan att dyka upp där på cykel. Som tur var ville Bosse Bus ha ett avrundningspass och inte stå på så röken sprutade ur öronen.

Under rundan så berättade Bosse Bus om alla vedermödor som VM-resan inneburit. Allt från hur svårt det är att betala för skrymmande bagage (cykeln) när man köper flygresa på nätet till hur biluthyrningsfirman tömde krediten på kortet då de tog nästan 10 000 kr i deposition och många annat som tog kraft och fokus från cyklingen. Det fans stoff till en hel bok. Men Bosse Bus hade lite mer tur än en landslagskollega som inte fick sin cykel förrän efter loppet. Han fick hyra en vanlig racer och köra tempoloppet på. I normala fall så brukar han vara lite snabbare än Bosse Bus men fick se sig slagen nu med halvannan minut i den trettiofemgradiga värmen! Där ser man vilken skillnad en tempocykel gör.

Vid Spargodt gods så stannade man för Elitkaks- och kisspaus. Sedan var det att fortsätta västerut, mot vinden, för att närma sig Landskrona. Via Ottarp-Härslöv så rullade man in till Landskrona där duon delade på sig. Bosse Bus var nästan hemma medan Elitaren hade en bit till för att ta sig till Hofterup. Medvind faktiskt, vilket underlättar. Hemma i Hofterup så stod det att den cyklade distansen var drygt 61 km.

Nästa träning på tisdag kl 18.00. Då är det racer som gäller. Samling vid Lidl/St1-macken i Landskrona. Välkomna!

Bosse Bus och Elitaren på väg mot Halmstad.
Elitkakspaus vid Spargodt Gods.
Dagens rutt på kartan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − åtta =