Rådjurs- & vildsvinssafari!

White Lady, Mini och Bosse Bus vid samlingen i Saxtorp.

Torsdag 14 september 2017. Höstvädret verkar att ha slagit sina klor i Sverige. Regns, blåst och storm. Som tur var så såg prognosen lite bättre ut för kvällen vilket det också blev. Men det mörknar allt tidigare så Elitaren bestämde sig för att göra säsongspremiär med MTB. Det är ju inte jättesexigt att cykla på landsväg när det är mörkt. Det är ju inte alla bilar som tar den där hänsynen. Så det känns tryggare i skogen då. Men vägen till Saxtorp gick på landsväg, som tur var utan några incidenter.

En liten men tapper skara stod och väntade på Fotbollsgolfens parkering. Det blev bara en på racer idag, Bosse Bus. Alla andra kom på MTB. MTB:arna delade upp sig i två grupper: En snabbgrupp som skulle köra en Barsebäckstur och så en Elitgrupp som skulle hålla sig i skogen. Bosse Bus rullade iväg på sitt håll, snabbgruppen då mot Barsebäck och så Elitgruppen bestående av Kicken och Elitaren rullade ut mot cerise slingan i Saxtorpsskogen. Snabbgruppen hade pratat mycket om att det var lerigt och klistrigt i skogen. Men så var det inte. Visst var det lite kletigt på något ställe. Men överlag så var det fina stigar. I lagom gubbasnacketempo rullade man runt och löste alla världsproblem.

Efter fullbordad runda så var det dags att smaka på Elitkakorna och att få dehydrera lite. När allt detta inkommande och utkommande var avklarat så satte man kosan mot Järavallen via Välandalen. Där vid räckena så hade man lagt ut trall så att man kunde passera genom räckena utan att trampa i dyngan. Nytt för i år alltså! Sedan gick turen vidare ut på Järavallssidan och runt sjöarna för att sedan slinka in och ta ett varv på spåret i björket. När denna runda var avklarad så började det skymma och Kicken tyckte det var dags att runda av. Och så blev det. Kicken rullade norrut mot Landskrona medan Elitaren rullade genom mossen till Ålstorp. När han kommit igenom mossen och kom fram till huset som håller på att vallas in så tog han höger. OJ! Ja Elitaren blev nog lika överraskad som de båda rådjuren an stod öga mot öga med. Men rådjuren fann sig snabbt och försvann in i skogen med ett par språng. Uppfylld av denna naturupplevelse fortsatte Elitaren på vägen och sedermera stigen som leder upp till de båda nybyggda husen. Strax innan där så hördes ett högt grymtande. Ett riktigt ljudligt nöff och tio meter framför Elitaren for en gris tvärs över stigen i hög fart. Ja farten var så hög så vilken arabgalopphäst som helst hade varit avundsjuk. Det hela var över på någon bråkdel av en sekund. Elitaren uppfattade att det var en brokig gris, det såg så ut i alla fall. Den upplevelsen toppade rådjuren vilka man kan råka på lite då och då. Att få se ett av de mycket mer skygga vildsvinen är mycket mer sällsynt. Första gången för Elitaren i alla fall.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid parkeringen norr om stora sjön på Järavallen. Infart mot Brukshundklubb och så första vägen till höger.

Välkomna!

Kicken laddad.
Kicken och Elitaren vid Elitkakspausen.
Karta över kvällens tur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 5 =