Järavallen myllrade av cyklister!

Bosse Bus anländer

Söndag 17 september 2017. Var det på grund av kyrkovalet som solen lyste från en blå himmel? Någon måste ha haft tumme med vädergudarna. För stilla och sol har vi inte varit bortskämda med precis. Inte för att det var speciellt varmt, bara dryga tio grader. Men med rätt kläder så är det inte någon stor utmaning att bege sig ut. Vid samlingen på Järavallen så vimlade det av cykelsugna. Tjugotalet tjejer, en dröse med knattar och en flock andra. Totalt rörde det sig om runt femtio träningssugna. Till detta så kom det tre stycken som körde racer, Bosse Bus, Kicken och Elitaren.

När starten gick och man rullade iväg så såg det ut som om det blev liv i en myrstack med orange-svarta myror. I olika rader rullade de olika grupperna ut i terrängen medan racertrion sökte sig ut mot asfalten. Bosse Bus och Elitaren följde efter Kicken för på hans rumpa stod et ”Cykelresor till värmen”. Detta erbjudande var ju lockande. Men det var falsk reklam. Hur långt man än cyklade så blev det inte varmare. Så lita inte på Kickens utfästelser…

Bosse Bus hade beslutat att man skulle köra norrut, mot Svalöv. Ingen vågade säga något emot detta så lydigt rullade man iväg mot Svalöv via N Skrävlinge. Det var väldigt lite trafik mot vad det brukar vara. I och för sig så kör man på småvägar, men det brukar nog ändå vara mer trafik där annars. Men det är ju bara att tacka och ta emot. Bosse Bus visade vägen inom Svalöv och ledde in trion på en gata så att det med ens trodde att de blivit förflyttade till Paris- Roubaix! Pave, gatsten alltså! Det gällde att bita hop tänderna så att inte plomberna skakade ur tänderna. Det var en ganska bra bit med denna pave. Men så skönt när det åter gick över till slät asfalt. Sedan körde man ikapp en SAAB 9-5 som blev oerhört provocerad av att cyklisterna kom ikapp så att han trampade gasen i botten för att visa vem som hade starkast motor. Men vid nästa fartgupp så var cykeltrion åter ikapp. Undras om inte denna SAAB 9-5 återfinns på blocket i eftermiddag…

I Tarstad så var det dags att fylla på depåerna med Elitkakor. Vid samma laduvägg som man så ofta förr stått här och inmundigat godsakerna intogs Elitkakorna. Lite ljug han passera med lite intrikat cykelskvaller. Sedan var det dags att rulla hemåt via Sireköpinge-Billeberga. I Billeberga så vek de båda Landskronaborna av och Elitaren fortsatte ensam mot Hofterup via Annelöv-Dösjebro. Ett par hundra meter innan Elitaren skulle svänga av Grand Prix vägen så kom det en idiot i en Volvo V70 och körde förbi på bara ett par decimeters avstånd. Detta trots att vägen var helt fri. Alla andra bilar gick över i motsatt fil för att lämna plats åt cyklisten. Men inte denna Volvo. Bilen har registreringsnummer WXU084 och ägs av Leif Peter Roland Andersson, Årupsvägen 66 i Billeberga. Är det någon som känner honom så berätta hur hans fina Volvo framfördes idag. Det kunde ha blivit både bulor och repor i plåten!

Nästa träning är på tisdag som är den sista tisdagsträningen för säsongen. Samling som vanligt vid Lidl/St1-macken i landskrona kl 18.00. Endast racer, eller för att uttrycka det annorlunda, det är landsvägscykling. Välkomna!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Vimmel av cyklister vid samlingen.
Falsk marknadsföring. Hur långt vi än följde Kicken så blev det inte varmare…
Karta över dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − arton =