Lunda-Nils återkomst!

Samlingen vid Fotbollsgolfen i Saxtorp.

Torsdag 21 september 2017. Skall hösten bjuda på det väder som uteblev under sommaren. Vindstilla och 18 grader. Riktigt fint höstväder. Med ett skutt så swingade Elitaren sig upp i sadeln på MTB’n och rullade mot Saxtorp. Det var en del trafik på vägen, men de allra flesta bilisterna är hänsynsfulla. Dock inte Volvon med registreringsnummer UPR132. I 30-zonen så körde den om Elitaren med max en decimeter tillgodo. Detta trots att vägen var helt fri och det fanns gott om utrymme för att ta ut omkörningen och lämna ansvarsfull vingelmån. Tätt efter Volvon kom en Aundi som skötte sig alldeles utmärkt. Bilen ägs av Dan Staffan Schibler som bor på Dovhjortsvägen 8 i Hofterup/Ålstorp. Är det någon som känner honom så berätta för honom om hur hans bil blev framförd. Be honom också säga till föraren att lägga tillbaka körkortet i cornflakespaketet och skicka det hela i soporna!

I Saxtorp så stod det några och väntade. Lunda-Nils som inte setts till sedan i våras stod där och lyste upp Fotbollsgolfens parkering med sin gula jacka omgiven av White Lady, Tränar’n och Bosse Bus. Så dör Johnny va Geöur du upp på sin Cervelo. Nej, han skulle inte ta den ut i skogen utan skulle rulla hemåt. Han hade redan avverkat sin runda. Hills, Fredrik och Samuel anslöt också. De gamla landsvägstakterna sitter kvar i White lady. Hon låter påskina att hin konverterat till MTB från racer, men så fort hon bara får en chans så pratar hon sig varm för att köra på vägarna med MTB… Så hon fick med sig grabbarna på att köra ner mot Barsebäck när de inte gick med att köra mot Sundvik. Lunda-Nils, Bosse Bus och Elitaren stannade i Saxtorpsskogen för en lugn runda. Lunda-Nils håller på att träna upp sig. Så i lugn takt rullade man ut på en runda på den cerisa slingan. Uppe vid dagiset på väg mot Ulmestigs så vek Bosse Bus av och rullade mot Landskrona medan Lunda-Nils och Elitaren fortsatte slingan runt.

Efter fullbordat varv så stannade man till för en Elitkakspaus. Lunda-Nils var nöjd för dagen och avsåg att dra sig mot bilen medan Elitaren fortsatte mot Järavallen för att ta en liten sväng där innan han rullade hem. Denna kvällen så var det inga vildsvins som livade upp stämningen. En fladdermus som flög precis under hakan på honom var det vildaste som sågs till förutom den förskrämda kaninen som skuttade iväg.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid parkeringen norr om stora sjön på Järavallen. MTB eller racer, valet är ditt.

Välkomna!

Hela gänget på väg ut i skogen.
Lunda-Nils anländer till Elitkakskontrollen.
Karta över kvällens runda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × ett =