Skallgång efter Bokis!

Cykeltjejerna samlas!

Söndag 24 september 2017. Ännu en fin höstdag var utlovad av väderleksmänniskorna. Det verkade dock lite vresigt på morgonen då det var molnigt och grådisigt. Men det var i alla fall hyggligt varmt. Så upp i sadeln och trampa iväg till samlingen vid parkeringen norr om stora sjön på Järavallen.

Elitaren hann inte långt innan en dåre i en BMW 523 med reg nr GSZ571och snikade sig förbi på några centimeters avstånd. Detta trots att hela vägen var fri och det fanns gott om utrymme att ta i anspråk för omkörningen. Bilen ägs av Gordana Kelecevic, Arlöv. Är det någon som känner vederbörande så berätta gärna att det kunde gåt illa med billen idag!

Som vanligt var där ett myller av träningssugna. Knatteträningen höll precis på att avslutas men det strömmade till vuxna, både tjejer & killar. Tjejcyklingen har blivit riktigt uppskattad. Dock var det betydligt lugnare på racerfronten. Det var bara Elitaren som kom på dylik tingest. Men Kakmonstret, som är rektor för knatteträningen, kom förbi och ville att racergänget skulle passera honom när han kört hem med Bromsen. Så blev det. När klockan slagit tio så var Elitaren fortfarande den ende på racer. Så han rullade söderut mot Timotejvägen för att möta upp Kakmonstret.

Kakmonstret var precis klar när Elitaren anlände. Tillsammans rullade de österut mot vinden. Man lade in ett delmål att köra hem om och snacka lite med Bokis. Men väl där i Dösjebro så var Bokis utflugen, på rymmen, berättade Sonja, Bokis bättre hälft. Han tar en promenad varje dag och går Till Annelöv. Kakmonstret och Elitaren satte sig då för att försöka leta upp honom på hans runda. Genom Dösjan och stationen, sedan full rulle mot Annelöv. Men där syntes ingen. Då tog man sig till Kvärlöv för att sedan ta cykelbanan till Dösjebro. Men ingen Bokis där heller. Skallgången gav alltså inget resultat…

Tillbaka i Dösjan igen så rullade man mot Stora Harrie och Krutmöllan. Kakmonstret har bra klipp i benen och jagade lungmoset ur Elitaren allt emellanåt. Men efter att ha passerat Kävlingeån vid krutmöllan så blev det dags för Elitkakspaus och en go snackestund i det fina höstvädret. Nu hade dimmorna lättat och solen lyste och gav lite värme. Kakorna åts och världsproblemen löstes ett efter ett. Så var det dags att att rulla hemåt genom V. Hoby. Den ostliga vinden hade nu dragit sig mot sydost och tilltagit lite. Detta innebar god medvind hemåt.

Kävlinge och sedan mot Hög på cykelbanan. Här vid det lilla röda huset som ligger vid vägen innan Hög hade man parkerat en bil med släp mitt på cykelbanan och blockerade hela cykelbanan. Det är konstigt, det finns inga skrupler för hur man använder cykelbanor. Det kan ställas containrar, bilar, lastbilssläp och omöjliggöra passager. Detta gör att många cyklister undviker cykelbanor. Nåväl, med tungan rätt i mun gick det att klämma sig förbi.

Via V. Karaby gick den sista delen av returresan till Hofterup där Kakmonstret och Elitaren bor på var sida om detta område. Kakmonstret på Timotejvägen i västra delen och Elitaren på Rotundan i den östra delen. Men innan där, precis när man passerade refugerna vid ”Rosa huset” så kom det en dåre i en Hyundai Sonata tutande och klämde sig förbi mellan refugen och cyklisterna. Hade vederbörande väntat en knapp sekund så hade passagen kunnat ske utan någon fara, vare sig för bilens plåt eller cyklisterna. Bilen med reg nr XNN271 ägs av Göran Erling Kennart Nilsson på Lysmaskvägen i Löddeköpinge. Är det någon som känner honom så berätta hur nära det var att det blev skador på bilen idag!

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen, i Saxtorp. Välkomna!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

 

Kakmonstret redo för en träningsrunda.
Såhär glad blir Kakmonstret när han satt i sig ett par Elitkakor!
Karta över dagens tränings- & skallgångsrunda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × ett =