Löpar’n hade en ovanligt harmonisk och välbalanserad siluett!

Tjejerna samlas för sin avslutningsträning. Vi hoppas att de fortsätter även framöver!

Söndag 1 oktober. Sista dagen eller förmiddagen med fint väder, om man fick tro de väderkloka. Regn och rusk på väg in. Men blå himmel och fint väder. Elegant(?) swingade Elitaren sig upp i sadeln på titanspringaren och jagade iväg mot samlingspunkten vid Saxtorpssjöarna. Lite kort om tid var det. Låset till förrådet gick i baklås när han skulle stänga dörren. Låskolven stack envist ut ur dörren så att denna inte gick att stänga. Det går ju inte att cykla hemifrån och ha förrådsdörren stå och slå för vinden. Men med lite övertalning, grafitpulver och WD-40 så gick det till sist att komma överens med låset igen. Nu var det bara till att ställa sig i pedalerna och ila rakaste vägen till samlingen.

Där var gott om folk vid Järavallssjön. Sorlet av röster var högt och de orange-svarta klubbkläderna lyste i det fina höstvädret. Starkare orange än de löv som nu börja falla av träden. Löpar’n hade en ovanligt harmonisk och välbalanserad siluett där han stod gränsle över sin mTB. Vadan detta??? Svaret var väldigt enkelt, han hade köpt sig en Fatboy…

Som vanligt var det allra flest MTB:are för att inte säga enbart MTB:are fram till att Elitaren anlände och representerade landsvägsdelen. Lite senare anslöt även Bosse Bus. Någon stans runt trettiotalet totalt. Denna siffra utan alla knattarna som hunnit avrunda och åka hem. De börjar ju sin träning tidigare och är klara till de äldre skall dra igång. Tjejträningen hade avslutning idag. Nu hoppas vi att de har blivit taggade och vill fortsätta träna. Hos Landskrona CK och Cyklofånarna finns det plats för alla som gillar att cykla om du så cyklar ifrån blixten eller om du gillar att lugnt ta dig omkring i omgivningarna. Det som betyder något är att man är glad, trevlig och gillar att cykla!

När klockan passerat tio så rullade man iväg. Kicken stod och pratade med Bosse Bus och Elitaren och missade att alla med MTB rullade iväg. När han insåg detta och att han hade en lucka på 100 meter gick rösten upp i falsett och så for han iväg mitt i en oavslutad mening för att försöka jaga ikapp de andra. Bosse Bus och Elitaren rullade ut på asfalten och valde att ställa kosan österut då det blåste någon form av sydostan. Via Saxtorp-Kvärlöv-Annelöv dunkade man på i motvinden. En motvind som hade en förmåga att skruva upp tempot ju längre österut man kom. Elitaren kom att tänka på en gång för många år sedan då de låg och dukade motvind tillsammans med Hillis som då helt plötsligt bara ropade: ”Fram för fler träd i Skåne!” Jovisst blåsiga dagar som denna så hade det varit skönt. MTB:arna hade undrat om man verkligen skulle ge sig ut i blåsvädret på slätten idag. Då hade de båda racercyklisterna bara konstaterat att de båda inte rakade sig på vanligt vis utan slog in skäggstubben med hammare och bet av den på insidan. Så ingen bangade för vinden…

Det var inte speciellt mycket trafik denna dag. Allt fler bilister visar stor hänsyn till oskyddade trafikanter och lämnar gott om plats. Men en dåre fanns det på väg mot Stora Harrie. Då hördes det ett farligt tutande bakifrån på den annars helt tomma vägen. Elitaren tog upp kameran för han förstod vad som komma skulle. Helt riktigt, i hög fart så passerade en nästan tjugo år gammal Volvo V70 på bara en decimeters avstånd. Detta trots att föraren hade hela vägen att ta till sitt anspråk och lämna både de halvannan metrarna och mer därtill. Men icke. Även om man inte är rädd om plåten på bilen så kan man tänka lite på dem som sitter på cyklarna och där det bara är en millimeter lycra mellan cyklisten av kött och blod. Det enda skyddet förutom Hjälmen på huvudet. Bilen ägs av John Anders Broström i Trää. Är det någon som känner honom så berätta gärna hur hans bil användes idag så att han kan ta ett allvarligt snack med föraren och förklara att ett sådant beteende är livsfarligt!

Som tur var så avlöpte resterande runda utan att några fler idioter visade upp sig. I Västra Hoby stannade man för att inmundiga en Elitkaka innan man vände hemåt via Kävlinge-Hög-Västra Karaby.

Nästa träning är på torsdag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen, i Saxtorp. Eftersom det blir mörkt tidigt så väljer vi att köra MTB i skogen. Glöm inte lyset. Välkomna!

OBS. På söndag kl10.00 är det öppet KM i MTB. Vi samlas då på Järavallens parkering med MTB. Då är det även avslutning på knattecyklingen. Detta är en familjefest för alla ådrar, 4-84 år, tjej eller kille, man eller kvinna. Det finns möjlighet att vara med att köra utan tidtagning om man så vill. Viktigast är ju som bekant inte att vinna utan att delta!

Elitaren & Bosse Bus njuter av Elitkakorna!
Hade kennelklubben möte mellan Kävlinge och Hög?
Söndagens landsvägsrunda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 2 =