Blockering på stigen!

Kicken i startgroparna medan Lunda-Nils tittar häpet på.

Torsdag 5 oktober. Löven blir allt gulare på träden. Gräsmattan gul av alla tallbarr som blåst ner de senaste dagarna. Hösten är verkligen här. Men idag var det uppehåll och svaga vindar. Upp på MTB och iväg till Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp. Daniel, Kicken, Mini och Lunda-Nils var på plats. Fler blev det efter hand. Alla på MTB. Två grupper. En snabbgrupp där alla utom Lunda-Nils, Kicken och Elitaren drog iväg så löven yrde om det. Ja lite försiktigt gick det precis i början. Någon lustigkurre hade parkerat sin bil mitt på stigen och nästan helt blockerade framfart. Att det fanns 20-30 parkeringsplatser som inte blockerade var inget som hade tagits i beaktande tydligen…

När lugnet åter lägrat sig så rullade Elitgänget iväg, ut på den cerise slingan i Saxtorpsskogen. Mörkret faller snabbt såhär års. Det var snart dags att tända lysena så att man såg ordentligt i skogen. Med stark lykta både på cykeln och hjälmen så fungerar det fint att köra i skogen, även när det är mörkt. Kicken och Elitaren körde någon slags diskussionsklubb och ventilerade både det ena och andra. Det var ju inte så många i denna klunga så det fanns gott om folk att prata om… ;-).

Efter en timme ungefär så kände Lunda-Nils att han fått den träning han behövde idag. Då snirklade man sig hem genom skogen igen. Man tappade bort slingans markeringar, men man behöver ofta inte köra så långt för att hitta någon punkt där man känner igen sig. Mycket riktigt så efter några minuter hade man hittat ut till Hagensvägen som man kunde följa tillbaka till Fotbollsgolfens parkering. Nu var stigblockeraren borta. En snackestund där och var sin Elitkaka. Nu var det Cykelvasan som var på tapeten. Både Lunda-Nils och Kicken är hängivna cykelvasafantaster och har lagt upp träningsprogram inför nästa år! Elitaren började frysa så han rundade av och tog den nu helt fria stigen för att sedan via Svanebacken ta sig över mot Järavallsidan och hem via Paintballbanan.

Nästa träning på söndag kl 11.00 är tävling. Öppet klubbmästerskap i MTB med start och mål på Järavallens parkering. OBS tiden 11.00! Barncyklingen har sin avslutning där också men startar 10.00. Kom, trampa och kämpa. Tävlingen är öppen för alla som är glada, trevliga och gillar att cykla!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Här ser vi bilen som valt att parkera mitt på stigen och blockera den istället för att ta någon av de 20-30 platser som vara lediga…
Elitkakspaus i lampornas sken.
Kvällens runda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 4 =