Ett brott begicks vid Klubbmästerskapen!

På vägen till KM så blev det kedjebrott…

Söndag 8 oktober. Det var en stor dag idag, KM i MTB. Vädergudarna hade vaknat på sin bästa sida så det var lugnt och soligt. Annars har blåst och regn varit det vanligaste… Piruetten meddelade via SMS att han stannade hemma, så Elitaren fick grnsla sin kolfiberhoj i sin ensamhet. Småstigar ut mot Järavallen, lite uppvärmning. Men efter en stund så började det hacka i växlarna. Det måste ha kommit in något skit i bakhjuslkransen tänkte Elitaren. Det fixar jag när jag kommit ut i stora hagen som gränsar mot gång- och cykelbron. Jo jag tackar jag. Precis över färisten och igenom leran så ett par tramptag upp på det torra. Då small det till och pedalerna gick väldigt lätt utan att cykeln ville röra sig framåt. Lång som en åkarhäst i ansiktet kikade Elitaren ner på marken. Där låg kedjan rak i sin fulla längd. Oj, oj, oj, var det kört nu? Ensam, kedjebrott, 60+ och inga glasögon. Skulle detta fungera. Ja, det vet man ju inte förrän man har provat. Som tur var så hade han en förpackning med nitar i Uswe-ryggan. Så mycket gick inte att se i det suddiga. Lite trevande och kännande fram så var kedjan till sist hel och fungerande igen. Några minuter senare så kunde han rulla in på Järavallens parkering där avslutningen på knatteträningen var i full gång.

Det är lika kul varje gång som man ser knattarna trampa på för vad tygen håller. Köra hinderbana, glädja cykelhandlaren med att lägga långa bromsspår och så till sist var det tävling och att köra en slinga i skogen. Fokus var hundra procent och de små benen gick som lärkevingar. Så strax innan elva var det dags för saft och kanelbulle, en välkommen påfyllning i energiförrådet.

Så var det dags för KM. Ett varv på rosa slingan att köra så fort som möjligt. Sara och Tränar’n skötte starten och skickade iväg alla startande. Elitaren startade bland de sista men det dröjde inte så länge innan de som startat efter hade kört förbi. Men nesligast av allt var när ”kvastgänget” kom och frågade om de fick köra förbi. Det var uppe vid golfbanan. Med skammen blossande på kinderna släppte Elitaren förbi White Lady, Lefty och Banani som sedan snabbt försvann i fjärran.

 

Resultaten:

Hillis:                                          26:04

Fredrik Arbin:                         26:25

Mini:                                            27:24

Tomas Jönsson:                    28:10

Mattias Holgersson:           28:10

Fredrik Löfgren:                   29:28

Samuel Larsson:                   31:26

Thorbjörn Nilsson:                32:17

Jonas Florin:                             32:44

Bosse Bus:                                36:12

Elitaren:                                      44:10

Thorbjörn Nilsson i startfållan!
Bromsen använder pappa-Kakmonstret som cykelställ!
Dagens runda.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 + femton =