Spikbräda försåtligt utlagd!

Förutom Elitaren så var det bara Daniel som inte var rädd för kletet.

Torsdag den 14 december. Turligt nog så hade snöblasket och regnet dragit undan tills det var cykeldags. Även om det blöta uppifrån slutat så var det mer än nog av den blöta varan på marken. Till och med sandjordarna är mättade av vatten och kan inte svälja undan längre. Det var bara att ställa in sig på att det skulle bli en kletig runda. Upp på fålen och trampa iväg till samlingspunkten i Saxtorp. I bakhuvudet på Elitaren låg hela tiden funderingen om det skulle dyka upp någon mer till träningen. White Lady kunde strykas på direkten. Hon gillar inte att smutsa ner sig och sin cykel. Där är fler som är på detta hållet. Man får ju inte ge upp hoppet. För några år sedan, den augustisöndagen när det föll 100 mm regn på förmiddagen. Då trodde heller Elitaren inte att det skulle bli någon mer som skulle ge sig ut att cykla. Men både Hillis och Bosse Bus dök då upp!

Jodå, Elitaren blev inte ensam. Daniel dök upp han också. Men sedan var det slut. Daniel hade dragit på en seg förkylning i några veckor, men nu var det dags för en lugn runda för att jaga bort det sista av den. Man bestämde sig för att ta en runda på röda slingan i Saxtorp. Järavallen skulle nog vara väl kletig. Jo tack, även Saxtorpsskogen var väl kletig. Enda gången den har varit blötare och blaskigare var vid den berömda söndagen i augusti för några år sedan efter skyfallet. Då var stigarna förvandlade till bäckar. Det var de inte nu, men väldigt kletiga. Bokis hade berättat att det var väldigt kletigt. Elitaren hade skymtat honom igår när Bokis stående i pedalerna hade accelererat ut på Grand Prixvägen från Davidslidsvägen. Det såg ut till att vara bra tryck i pedalerna!

Halt och geggigt så det var inta alltid som cykeln gick dit man styrde. Det var nära en och annan vurpa, men alla situationer reddes upp. Men allvarligast var det lömska sabotaget. Någon hade slagit tvåtumsspik i en gren. Knipsat av skallarna så de var vassa och sedan lagt den grenen tvärs över stigen. Elitaren såg spiken och hindret kunde undanröjas. Det är ju inte speciellt svårt att ana vem som kan ha lagt denna spikbräda i försåt. Denna försåtliga fälla togs med hem av Elitaren. Så vill vederbörande ha tillbaka eländet så är det vara att höra av sig. Allt är dokumenterat och anmälan inskickad till Polisen. Inte bara cyklister utan även fotgängare och djur skulle kunna skada sig på denna försåtliga fälla. Detta skedde på sluttampen av rundan. Resterande del gick utan incidenter. Framme så var det dags för en Elitkaka och lite snack. Sedan vände Elitaren hem medan Daniel skulle ta sig en liten runda till i skogen.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen, i Saxtorp.

En gren med vassa spikar var försåtligt lagd tvärs över stigen.
Här ser vi den avknipsade spikskallen som so var lömskt vass.
Daniel och Elitaren med leende på läpparna vid Elitkakspausen.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − tio =