Grenspecifik träning på röda slingan i Saxtorp!

Pia och två till var på plats när Elitaren rullade in på Fotbollsgpolfens parkering i Saxtorp.

Söndag 3 december. Första advent och regnet fortsätter. Som tur var så drog regnet undan tills det var dags att rulla ut. Men det är blött i markerna. Det är nog så blött i markerna att White Lady inte vill ta ut och smutsa ner sin cykel utan sätter sig och harvar på trainern istället. Kicken hade aviserat att han inte skulle komma för han skulle ha lite fest på lördagskvällen. Så söndagsförmiddagen skulle väl gå åt till att flämta efter nytt liv… Hur som helst så stod Pia och två till och väntade vid Fotbollsgolfens parkering när Elitaren dök upp några minuter i tio. Han hade inte lyckats få med Piruetten som fortfarande var förkyld.
Kvartetten bestämde sig för att ta en runda i Saxtorpsskogen. Även om denna ligger på sandjord så är marken mättad på vatten. På sina ställen blir det riktigt kletigt och gör styrandet lite vanskligt. Dyngan vill inte alltid att cykeln skall gå åt samma håll som den cyklandes intentioner. Det gäller att vara lite mer alert än annars. Någon har lagt ner en massa möda på att dra ut grenar och små stockar över stigarna. Kan det månne vara surgubben med det vita skägget. Det är uppenbart att det är ditlagt för att störa dem som cyklar. Men en liten missräkning i detta är att slingan blir mer teknisk och roligare när man måste parera dessa hinder och hoppa över stockarna. Det blir ju en extra knorr att det som var avsett att störa cyklingen istället utvecklar den och gör den ännu roligare!
Varvet avverkades utan några incidenter. Ett flertal trevliga människor som var ute med sina hundar. De morsade glatt med ett leende på läpparna. Surgubben höll sig väl inne. Han kanske hade förmågan att se att skogen var sur nog efter regnandet s hans tillskott inte behövdes…

Efter avslutat varv så var det ags för Elitkakspaus. Kakorna langade sunt och inmundigades. Det fick räcka för idag, tyckte Elitaren som hade en del att fixa med därhemma. Så han drog söderut medan de andra tre drog norröver. Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen, Saxtorp. Välkomna.

Här älgas det på längs Hagensvägen!
Elitkakspaus efter fullbordad runda.
Karta över söndagens runda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − 16 =