En vikarierande älg möttes i granet!

En grupp träningssugna väntade vid samlingspunkten i Saxtorp. Kicken i förgrunden.

Söndag 26 november. Med en ömmande kropp så grenslade Elitaren sin MTB. Under lördagen så hade han och Piruetten lastat och kört undan veden för de sju björkarna som Piruetten fått fällt på sin tomt. Runt 7-8 ton ved. Att lyfta och bära detta, lasta på vagn och lasta av igen. Detta känns i kroppen dagen efter. I Saxtorp så var det en skara träningssugna som hade samlats och fler anslöt efter hand. Snabbgänget med bl a Hills, White Lady och Fredrik kom insusande precis efter klockan slagit tio. De var ute för att köra långtur och skulle ta ett varv till. De som var sugna att hänga på var välkomna. Men de flesta ville hålla sig i skogen. Precis när man skulle rulla iväg så kom även Bosse Bus rullande. Han hade haft motvind från Landskrona. Även en ledbruten Piruett dök upp. När alla var samlade så var man dryg femton träningssugna.

Elitaren rullade ut på röda slingan i Saxtorpsskogen med en svans av tiotalet cyklister efter sig. Det har ju kommit en hel del regn under hösten. Så pass mycket att det blir ganska klistrig även i Saxtorpsskogen som ligger på en grusmo eller vad man skall kalla det. Lätt jord som slukar vatten snabbt och effektivt. Men även denna jord har börjat bli mättad. Dock var det inte lika klistrigt som i torsdags. Under lördagen så hade det ju varit uppehåll. I lagom hämta-sig-från veden-äventyret-takt rullade man runt slingan. När man kom ut på hagensvägen för att rulla bort mot Scoutstugan så mötte man surgubben med det vita skägget och den lilla hunden. Surgubben som antastar cyklister. I söndags drog han omkull Elitaren vilket fångades på film där man klart ser att Elitaren lämnade stigen fri men att surgubbens hand kommer och grabbar tag i Elitaren som därmed gick i backen. För någon vecka gjorde han lika dant mot en tioårig flicka. Så varning för honom. Han är aggressiv och ger sig på dem som cyklar. Denna gången klarade sig alla helskinnade för surgubben hade allt fokus på att filma cyklisterna med sin mobil! Ja surgubben blev filmad han med idag. Det är bäst att ha kameran beredd när man möter honom så att hans attacker kan fångas på film. Är det någon som vet vem denna aggressiva surgubbe är?

Efter mötet med surgubben så fortsatte varvet runt. Uppe i granet vid dagiset så mötte man en vikarierande älg som ropade att man skulle köra snabbare. Det var tränaren som var ute och travade runt i skogen med stora älgkliv. Vändpunkten vid Ulmestigs där skall vi notera att Kicken tog den svåra vägen, dvs uppför slänten över rötterna för att sedan tvärt svänga vänster i nedförslutet. Här brukar han fortsätta vägen rakt fram och svänga in vänster i 90 grader. Mycket enklare väg, men inte lika roligt. Men att han dristade sig till detta noterades alltså i protokollet.

Resterande av slingan avlöpte utan några incidenter eller andra noteringar. Efter varvet så stannade man till för Elitkakspaus och filmvisning. Elitaren hade filmklippet i sin telefon från förra söndagens möte med surgubben. Alla som såg filmen där surgubben gick till attack på Elitaren bara gapade och trodde knappt sina ögon. ”Va e de för fel på honom” blev kommentarerna. Vilket fel det är med honom är svårt att uttala sig om, men att det är något fel känns uppenbart. Elitaren och en Tjej vände hemåt medan de andra drog ut på ett varv till på slingan. Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen, Saxtorp. Välkomna!

Elitkakspaus är allvarligt, eller hur Bosse Bus?
Mumsande på Elitkakor och förundrade över filmen med surgubbens angrepp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre + 2 =