Kicken var ovanligt pipig!

Bosse Bus och Kicken dök upp precis kl 18.00!

Torsdag 23 november. Lagom till det började dra hop sig till träning så drog regnet undan. DMI’s radarbild gav vid handen att nu skulle det inte komma mer regn de närmsta timmarna. I alla fall inga mängder. Elitaren swingade sig upp i sadeln och rullade iväg till Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp. Detta via cykelvägar och stigar så han slapp trafiken på Grand Prixvägen. Först verkade det som att han skulle få träna själv för det var alldeles tomt, mörkt och öde på parkeringen. Men så ganska precis klockan sex kom tvenne gubbar cyklande. Det var Kicken och Bosse Bus.

Det var alltså de hårdaste av de hårda som var på plats. Tre cyklister som inte bryr sig på regn eller om det blir kletigt i skogen och att man får tvätta cykeln efter hemkomsten. Trion rullade ut på röda Saxtorpsslingan med Elitaren i spets. Bosse Bus ville köra sist för han hade svagt ljus på sin cykel. Något mackel med batteriet. Kicken däremot hade fått tryckt i ordentligt med ström i sitt battteri. Han hade plockat fram instruktionsboken och läst att det behövdes runt sex timmars laddning för att bli fullt. Halvannan timmes laddning räcker inte så långt…

Det var ganska kletigt mest hela tiden. Den som höll i styret hade inte hela kommandot i sin hand. Ödet, naturen eller om man så vill, dyngan hade sin lilla åsikt allt emellanåt om vart man skulle färdas… Kickens MTB låter allt emellanåt som om de försöker ljudmässigt kvala in som rangerbangård. Det är ett fasligt gnisslande. Vid några tillfällen så stannade han till och torkade av bromsskivan fram med lite gräs och löv. Så blev det tyst en liten stund. Allra bäst effekt hade det när han tog vatten från en av de otaliga vattenpölarna och tvättade av skivan. Det krävs nog en rejäls service för att få bukt på gnisslet.

När ett varv var avverkat så stannade man för en Elitkakspaus. Denna pausen kombinerades med lite sedvanligt ljug innan man åter var redo för att inta sadlarna. Man skulle köra en bit till men sedan skulle Landskronaduon vika av och fortsätta hemåt. Upp i sadlarna och trampa på ut i slingan igen. När man rundat ”loopen” så syntes två andra cyklister i skogen. Dessa log om sin rutt och hängde på. När man kom upp på Hagensvägen så var det dags att skiljas. Nu såg man också vem det var som anslutit sig i skogen. Det var Pia och en kompis som nu skulle fortsätta en runda till. De hade ganska nyligen gett sig ut i skogen. Man vinkade hej då till varandra och önskade god tur hem.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen, Saxtorp. Välkomna!

Kicken torkar sin gnisslande bromsskiva med gräs…
Kicken och Bosse Bus mumsar Elitkakor.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − tolv =