Bokis dök upp i vinterlandskapet!

Julbordssuktande Kicken var bara med på en del av träningen.

Söndag 17 december. Oj, så blev det lite vinter helt plötsligt. Tänk att vakna, vippa lite på persiennerna och se ett tunt vitt täcke på marken! Inte för att det var många millimeter tjockt, men det var. Vilken skillnad mot det annars så mörka och blaskiga som en Skånsk vinter är kännetecknad av. Det gäller att njuta av den lilla stund det varar. Ett pling på telefonen aviserade att det förväntade SMS:et från Piruetten hade kommit. Just det, det var för kallt så han skulle stanna hemma. Men för Elitaren var det inte för kallt utan han kastade sig upp på sin hoj och rullade upp mot mötesplatsen i Saxtorp.

I Saxtorp så väntade Kicken och ett par till. Allt efter hand anslöt det fler. Som en liten överraskning så dök även Bokis upp. Han håller på att träna upp sig igen efter sin bypassoperation. Pigg och glad med ett stort leende på läpparna rullade han in. Nej han skulle inte vara med på träningen, men han ville gärna komma förbi och säga hej. Det är ju nästan ett halvår sedan han gjorde det senast. Ett gäng hade startat kl 09.00 för att köra långt. De som dök upp nu till träningen hade siktet mer inställt på en lagom runda. Det var blandat med både snabba och mindre snabba cyklister. Men ingen ville ta förningen och köra snabbt utan alla ville hänga på ett lagomtempo. Kicken aviserade att han var tvången att avvika ganska tidigt för han skulle till IKEA och äta julbord. Så han skulle hem och leta upp insexnyckeln så han kunde skruva upp sin aptit så ha verkligen fick valuta för de 149 kronorna det kostade.

Elitaren rullade iväg och tog förningen. En svans med en dryg handfull cyklister bakefter. Det vita i skogen gjorde att det bitvis såg väldigt annorlunda ut. Det var knappt att man visste riktigt var man var. Det var en hel del folk som skuttade omkring kors och tvärs i skogen. Orienterinstävling. Det var nog en av de här Adventorient som gick av stapeln här i Saxtorpsskogen idag. Orienterare springer mycket i den obanade delen av naturen medan cyklister håller sig på stigarna. Så det var inte konkurrens om utrymmet precis. Som vanligt är det bara att visa hänsyn och ge plats när man möter någon eller kör ikapp.

Efter ett tag så såg man den aggressive mannen med det stora vita skägget komma mötande. Men cyklisterna svängde av innan de möttes. Skönt, för att det uppstår alltid något intemezzo när han råkar på någon som cyklar. Han har väl omkull allt från tioåriga flickor till gubbar i pensionsåldern. Förra söndagen gav han en cyklist en knuff i ryggen så att denne höll på att åka över styret. Alla andra som man möter i skogen morsar glatt tillbaka när man hälsar. Men denne surkarten går aggressivt till attack. Farlig för omgivningen.

Man fortsatte längs slingan och när man kom upp vid Ulmestigs så vinkade Kicken hej-då och trampade frenetiskt hem mot köttbullar och skinka. De övriga rullade varvet runt och när man var tillbaka igen så firade man avverkat varv med en Elitkaka. En orienterare susade förbi och hade inte tid att stanna för att få sig en godbit. Han hade nog inte någon aning om vad han gick miste om. Elitaren vände hemåt. Benen var fulla av mjölksyra. Detta berodde inte på cyklingen utan kroppsarbete. Gårdagen hade tillbringats med att kapa, klyva och stapla ved.. De övriga dock fortsatte ut på ett varv till. Det var möjligt att Lefty vek av någon stans för att komma hem och värma sina kalla fötter.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen, Saxtorp.

Bokis rullade in till mötesplatsen med ett stort leende på läpparna!
Elitkakspaus efter fullbordat varv på röda slingan i Saxtorpsskogen.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 − 10 =