Kicken försökte batangisisera!

Den väntande duon medan Kicken fortfarande hade två tända lyktor…

Torsdag 28 december. Äntligen cykeldags. December är en besvärlig månad. Det händer mycket som inkräktar på träningen. Vanligt är att det är den månad på året som har lägst antal träningar, så även i år… Men idag var det i alla fall dags. Grensla cykeln och rulla till Saxtorp. Där stod två träningssugna och väntade. Kicken och en till. Några fler dök inte upp. De är väl mörkrädda och gillar inte att de fina cyklarna blir kletiga och smutsiga. För kletiga och smutsiga blir de. Höstens regnande har mättat markerna så att det inte torkar upp. Utan överst på stigarna ligger ett lager kletig välling som allt emellanåt motarbetar cyklisternas intentioner när de vrider på styret. Det är inte alls säkert att cykeln går dit det var menat. Lite spännande händelserikt alltså så det blir aldrig långtråkigt och enahanda.

Trion rullade ut på den röda slingan i Saxtorpsskogen och kämpade i kletet. Kicken hade ett par incidenter där han höll på att göra batangiser (vurpor). Är det någon som känner till ursprunget för detta uttryck: batangis eller batangis? Schnurrbart och Kicken är de två nu levande varelserna som använt sig av detta. Är det något Landskronarelaterat uttryck? Kul om någon kunde säga något om ursprunget för detta uttryck.

Men Kicken klarade sig sånär som en gång då han fick stopp på cykeln för att den gren han körde på tillsammans med kletet förpassade honom ut i ett snår där det blev tvärstopp. Som vanligt hade han även problem med det tekniska. Lampan på cykeln slocknade så att det bara var takgöken som lyste. Han fick kopplat in ett reservbatteri som sedan höll hela rundan, nästan… Att ladda batteri och hålla dem i trim är inte någon av Kickens större gåvor har vi lärt oss genom åren…

Att det varit knalt med träningen den senaste månaden märkets i låren. Dessa kroppsdelar blev segare och segare allt efter rundan gick. Tungt före och smått otränade muskler är ingen ideal kombination. Nu är det bara till att avlägga något kul nyårslöfte om antal träningar, nivå och tid.

När varvet var fullbordat så stannade man till för lite ljug och inmundigande av Elitkakor. Det kändes bra med en liten paus och att inta lite ny energi. Elitaren tyckte det räckte för idag och skulle rulla hemåt. Detta instämde de båda andra i. Man rullade ut till Stora Byvägen där man delade på sig. Elitaren till vänster för att ta sig till Henkelstorp medan de båda andra vände höger för att ta sig ut till Barsebäcksvägen och vidare till Landskrona.

Kicken med släckt takgök för att spara batteri vid Elitkakspausen…
Det var tungt före i skogen ikväll!
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × två =