Sommartid & racerpremiär!

Idag dök Ögat upp till träningen! Här tillsammans med Pia.

Söndag 26 mars 2017.  Så var dagen inne. Dagen då arbetshästarna skulle få stå kvar i stallet och araberna skulle tas fram. Sommartid och racerpremiär. Blå himmel, sol och vindstilla. Även om det bara var någon enstaka plusgrad på morgonkvisten visste man att det skulle bli fler bara något lite senare. Ett SMS kom från Piruetten. Detta SMS visade på att han inte hunnit konvertera till sommartid ännu. Han var yrvaken och skulle köra ut senare när han fått kaffe i sig och vaknat. Han ville inte ge sig ut sömndrucken utan frukost. Elitaren stallade ut titanspringaren och rullade iväg. Oj, vad underligt det kändes. Sadeln är högre på racer än MTB. Över huvud taget är det mycket annorlunda att sitta på en racer. Men det är bara att fortsätta. Det brukar gå ganska fort att väja sig. Det gjorde det i år också.

I Saxtorp väntade Pia och strax därefter dök även Ögat upp! Det var länge sedan. Hon är annars mest ute och kutar. Men idag skulle det alltså bli cykla av, MTB. Så kom Häljarpsgänget rullande på MTB, Mini, Löpar’n(!), Tränar´n och White Lady. Löpar’n har problem efter att han krockade i höstaas. Wiplash är inte kul… Men idag så skulle han prova på att cykla lite.

På racerfronten dök Schnurr(bart), Kakmonstret von Pinkenstierna, Punka och Jerka. Racergänget rullade ut för att ta sig en runda upp om Ekeby. Det var lite trögt att hitta vilken väg man brukar ta. Mycket hade bäddats in i glömskans sediment under vintern. Men iväg kom man och MTB:arna rullade ut i skogen. Ja, skogen och skogen. Pia och Ögat rullade ut i skogen medan de övriga MTB:arna skulle ta sig en tur norrut.

Elitaren och Jerka visade vägen norrut för att sedan ganska snart vika av mot Annelöv och sedan vidare mot Billeberga. Det är trevliga vägar norrut lite trafik. Men ändå så blev det en incident strax innan Billeberga. En bil med släp kom i hög fart och blåste förbi på ett alldeles för litet avstånd. Jerka ställde sig i pedalerna för att köra ikapp och han precis upp bilen när den svängde vänster ut mot S. Möinge. Han kunde berätta att de som satt i bilen asgarvade. Sjuk humor när den är som sjukast. Att asgarva när man riskerat liv och lem på sex medmänniskor är inte friskt. Tyvärr han registreringsnumret inte att noteras. Men det var en silverfärgad bil med släp. Släpet var av äldre modell med trälemmar. Är det någn osm har en aning om vilka dessa dårar var så berätta gärna för dem att det inte var humor, snarare dråpförsök. Detta inträffade bortåt 10.30 sommartid.
Efter Billeberga så var det Sireköpinge nästa. Kakmonstret von Pinkensierna började pipa om det inte var fikapaus. Hack i skivan var det så för att få tyst på honom så upplystes det om att han inte slutade tjata så skulle han bli utan. Den medicinen visste vart den tog… Under tystnad från Kakmonstret von Pinkenstierna så avverkades de sista kilometrarna till Ekeby. Där stannade man som vanligt vid gården/brevlådan och avnjöt Elitkakorna.

När kakorna var ätna och ljuget förmedlat så var det dags att rulla hemåt via Kingelstad-Bälteberga och så Ottarpsbacken. Fy vad tungt det var. Över huvud taget var det jobbigt att trampa idag. Väldigt olika från hur det är med MTB detta kombinerat med sommartid och en timmes förlorad sömn och som i Elitarens fall ha kånkat upp 300 kilo kompost på taket. Nog sjuttsingen kändes det i benen.

Men nu var man på hemväg. Genom Vadensjö där Bosse Bus bodde tidigare för att ta sig upp en liten bit på Rönneberga backe och sedan ner genom Hillis metropol, Asmundtorp. I Härslöv vek Punkan och Jerka av. De fyra kvarvarande höll sedan ihop hela vägen till Häljarp där Schnurr(bart) vek av. I Saxtorp så vände Bokis mot Dösjebro och sofflocket. Så kom de två sista till Hofterup och så var söndagens träning avslutad.

Nästa träning på tisdag. Då är det racerträning och man samlas vid Lidl i Landskrona kl 18.00.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Elitkakspaus i Ekeby. Fr v: Bokis, Jerka, Kakmonstret von Pinkenstierna, Schnurr(bart) och Punkan.
Bokis stuffar på i den lätta motvinden på hemvägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × två =