Nils knäckte koden!

Helt stångliga for alla iväg och glömde att få med Samuel. Som tur var så fick Mini stopp på folket så att även Samuel kunde ansluta.

Torsdag 23 mars 2017. En sådan härlig vårdag. Nästan helt stilla, blå himmel, sköna plusgrader och kvittrande fåglar. Dessutom var det full dager hela vägen till Saxtorp och en bra bit in på träningen. Tänk att på söndag så är det dags att ställa fram klockan till sommartid. En förlorad timme på natten, lite kallare när man går upp men belöningen kommer i en hel timme längre ljus på kvällen.

Som sagt bara upp på MTB’n och pinna på till Saxtorp. Det känns som bilister har blivit mer hänsynsfulla mot cyklister. Det var länge sedan någon idiot klämde sig förbi och riskerade liv och lem cykelföraren. Men idag var det dags. De allra flesta som körde om Elitaren på Grand Prixvägen var väldigt hänsynsfulla. De körde över helt i mötande fil. Jättehyggligt. Denna väg är så smal att det inte finns utrymme nog att köra om vid möte. Men i Ålstorp var det dags. Två bilar tätt efter varandra körde om trots möte. Den mötande bilen fick köra ut med sina högra däck i gruset utanför asfalten för att undvika frontalkollision och red därmed upp ett stort dammoln. Elitaren var de bara ett par decimeter från och hastigheten var säkert över de lagstadgade sjuttio. Detta gick så snabbt att det var bara den sista bilens registreringsnummer som registrerades. HSS 968. En Peugeot 3008 som ägs av Lars Hellberg i Malmö. Är det någon som känner honom så berätta gärna hur bilen användes idag. Den kunde blivit totalt demolerad om den frontalkolliderat. Om den klämt Elitaren kunde den fått fula bucklor och repor. Blod och hjärnsubstans kan man ju lätt skölja bort med kallt vatten om man inte låter det torka in.

I Saxtorp så hade det samlats ett tiotal cykelsugna. Nils från Lund, White Lady, Hillis, Mini, Punkan, Kakmonstret, Sara, Lille Skutt, Samuel och några till. Lefty kom som vanligt flåsande med andan i halsen några minuter efter sex…). Det är kanske därför han alltid flåsar, det är efter sex…). Hur som helst så rullade man iväg mot Järavallen för att finna lämpliga banor för barnträningen som är på gång att börja. Hej och iväg. Så kom Mini i ett huj och tjoade att Samuel inte hunnit med. Han hade inte fått av sin cykel från pappas bil när alla drog iväg. Han har lite av en Lefty-gen, Samuel. Oftast lite sen. I ivern att komma ut och cykla denna fina vårkväll så missades det att han inte var riktigt klar. Men Hillis hade stannat kvar hos honom och Mini fick stopp på den skenande flocken. Strax var även Samuel med och klungan kunde fortsätta mot Järavallen.

När man korsat stora vägen och kommit ut vid stora sjön så fortsatte man in mot lilla sjön. I gattet så tog man vänster och rullade ner i endurospåret i mossen. En slinga som kan passa de lite mer avancerade av barnen. När mossen är avverkad så kommer man upp i ett björke där spåret blir lite lättare. Några branta, vassa åsar skall passeras. Det kanske inte går direkt men efter lite träning kommer knattarna att fixa det också. Men Lefty hann inte så långt. Han drog av sin kedja nere i mossen. Där stod han med cykeln upp-och-ner, kedjan i handen och himlade med ögonen så att han bara visade ögonvitorna.

Kakmonstret kom till hans undsättning med både verktyg och kedjelås. Sedan mekade han själv medan de resterande fortsatte rekognonceringsrundan. Elitaren och Nils tog ett par varv till i björket. Nils är ny på det med cykling och mountain bike. Men när tredje varvet avverkades så hade han fått riktigt bra flyt och klarade de lite knepigare partierna. Så är det, det tar lite tid innan man knäcker koden, men när den väl är knäckt så händer det stora saker. Snyggt jobbat Nils!

Efter det tredje varvet så rundade Nils av och cyklade mot bilen i Saxtorp. Punkan, so åter dykt upp och Elitaren fortsatte över mot rosa slingan. Som vanligt var det Elitkakspaus. Även om man bara var två så blev den ändå paus och mums på kakor. Om det var prasslandet av påsen eller doften av kakorna som gjorde det får vi låta vara osagt. Men strax stod det ytterligare tre Cyklofånar med ögon som en tiggande cocker spaniel och snålvattnet rinnande. Det var bara att fortsätta bjuda laget runt. Så ut på rosa. Punkan aviserade att han skulle rulla med tills man passerat dödsstupet. Därefter skulle han rulla hemåt. Trion hade ju fått ny energi nu efter inmundigandet av kakorna. Så de drog iväg och försvann allt längre fram och bort. Punkan hängde som sagt med till man passerat dödsstupet. Därefter var Elitaren ensam i spåret. Ja en och annan gång såg han lamporna från snabbtrion. Men det blev allt sällsyntare för att till sist försvinna helt. Men varvet avverkades även av Elitaren som därefter satte kosan mot hemmet i Hofterup.

Nästa träning på söndag. Samling kl 10.00 i Saxtorp vid Fotbollsgolfens parkering. Då kan det ju vara dags att plocka fram racern för dem som så vill. Tänk på att det är sommartid då så att du ställt fram klockan en timme!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Lefty med kedjan i hand och Kakmonstret hungrigt stirrande på mannen med de goda Elitkakorna…
re sugna cyklister till dök upp så fort det prasslades med kakpåsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 2 =