Råbock & hästsulky som träningskamrater!

Det blev bara Elitaren som fick smaka Elitkakor idag. Övriga hade nog gått och gömt sig, skraja för det lilla regnet som fallit tidigare under dagen.

Torsdag 30 mars 2017. Regnet som dragit in på eftermiddagen upphörde som beräknat i god tid innan kl 18.00. Ljumt i luften, runt tio grader och nästan ingen vind. Glad i hågen rullade Elitaren upp till Saxtorp och var där i god tid. Det blev ett par varv på stigarna vid Fotbollsgolfen. Klockan blev 18.00 och lite till men ingen ytterligare dök upp denna sköna kväll. Hög luft, nytvättad för pollen, ljumt så ingen skulle behöva frysa. Men nej, det kom inte någon mer för det. Elitaren vände styret ut mot Saxtorpsskogen och avverkade en runda där. Det var alldeles öde i den härliga syrerika skogen. Två tjejer som körde sulky korsade stigen i början. Annars var det helt folktomt fram till att Stora Byvägen skulle passeras på väg till Järavallen. Där stod en dam med sin New Foundland eller annan stor svart hund. Hunden gjorde som hanhundar brukar, lyfte på högerbenet och markerade en tall. Precis när Elitaren passerade så började hunden morra och sprätta i jorden. Detta så jord och torvor flög på Elitaren. En riktig mullkanonad, skulle man kunna säga. Med ett stort garv så fortsatte han över till Järavallen där det var lika tomt och öde som i Saxtorpsskogen. Precis när han kom fram till åsen som man kör upp och ner för några gånger innan man sedan nalkas Mördarbacken så stod där en stor , förvånad råbock och tittade storögt. När Elitaren var några meter från honom så skuttade han iväg in i den skymmande skogen. Sedan var det slut på liv i skogen. Inte förrän varvet nästan var avslutat så kom det ett par starka lampor mötande. Det var två löpare med pannlampor. Därefter var det helt öde. Elitaren vände hem över den stora kohagen och sedan vidare genom mossen.

Nästa träning på söndag 2 april. Samling i Saxtorp vid Fotbollsgolfens parkering kl 10.00. Racer eller MTB, valet är ditt!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 + 16 =