Det var inte omväxlande för Bokis!

Samlingen i Saxtorp. Nu har även Piruetten dykt upp!

Söndag 9 april 2017. Grått väder men en åtta tio grader varmt och nästan ingen vind. Det var till att svinga sig upp på springaren och rulla hem om till Piruetten. Det var länge sedan han hade hängt på en söndag om ens någon gång detta år. Det var spännande att se hur det skulle bi idag. Lite yrvaket öppnade Piruetten dörren iförd endast kalsonger och T-shirt med en kopp kaffe i handen. Jo, han skulle komma, men han skulle bara sörpla i sig sitt kaffe och byta om. Så han skickade iväg Elitaren i förväg. Så Elitaren rullade iväg till Saxtorp och var där i god tid så han tog ett varv via Stora Byvägen och vidare till Hagensvägen. Där kom Ögat promenerande med sin hund. En liten rastrunda innan det var dags för henne att ta en löprunda.

Kicken, Röde Baronen och några MTB:are var redan på plats. White Lady, som fyller år idag, var i Helsingör och körde ett lopp tillsammans med några andra. Så anslöt även Bokis och Speedy på racer. Samuel kom rullande med sin pappa i folkavagnen med MTB’n är bak. Totalt blev det fem som rullade ut i skogen och fyra på landsvägen. Det var lite diskussioner från vilket håll vinden kom från. Västlig av något slag, så långt var alla överens. Men var det rak väst eller sydväst eller kanske tom nordväst? Till slut enades några att det var någon form av sydväst vilket gjorde att de fyra på racer ville börja med att köra söderut. MTB:arna bestämde sig för att ta ett varv på röda slingan i Saxtorp innan man rullade över till Järavallen.

Racergänget som bestod av Kicken, Speedy, Bokis och Elitaren tog Hagensvägen och sedan över till Stora Byvägen för att ta sig ut till kusten och ta Barsebäcksvägen till just Barsebäck. I lagom gubbatempo rullade man på med Elitaren i spets. I höjd med Järavallens strövområde så släppte Elitaren sin spetsposition för att låta Speedy ta över den. Speedy ställde sig upp i pedalerna och petade upp växlarna ett par kuggar och drog iväg. Kicken hängde på men Elitaren och Bokis blev överraskade och fick en tio –femton meter lucka till tätduon. Det var till att bita hop och trampa på. Elitaren bet hop så tandemaljen sprutade och lyckades ta sig ikapp trots motvinden. Bokis hängde stabilt på och kom ifatt han också.

Så fortsatte det hela vägen. När Speedy kom längst fram så tryckte han på och skapade lucka till de andra. Gång efter annan så fick han still sig lite så de andra kom ikapp. Bokis hade fått problem med sina växlar och kunde inte växla med bakväxeln. I ett snäpp så hade han blivit begränsad i sitt växelomfång och hade bara två växlar. Han kunde välja mellan att köra på stora eller lilla klingan fram. Man bestämde sig för att hålla igen tempot så att inte Bokis skulle få benen ur led på grund av för hög kadens.

In genom Sandskogen – Löddeköpinge och vidare ut på cykelvägen mot Borgeby för att ta sig till Habo Ljung via Flädie. Väl där så var det dags för den efterlängtade Elitkakan. Bokis ochj Speedy undersökte Bokis växlar. Det visade sig att det var Wiren som släppt i handtaget. Bokis såg alltså fram mot att vara händig i veckan och fixa till detta så cykeln var fullt funktionsduglig till torsdagens träning. Under tiden mans stod där och kollade växlar och käkade Elitkakor så kom det flera cyklister förbi. Alla erbjöds Elitkakor men alla tackade nej och fler såg förskräckta ut när de fick erbjudandet…

Styrkta av intaget var det nu dags att rulla hemåt, norrut. Givetvis hade vinden tilltagit. När den tilltar så svänger den medsols och detta medför då att det blev motvind. Via Bjärred, Borgeby, löddeköpinge gick returen. Strax norr om Löddeköpinge så kom det någon med mullrande stämma och hojtade något. Det var Kakmonstret som hade rullat ut redan 07.30 på morgonen! Tjyvträning alltså. Satsar han stort i år, månne? Vid vägen till Karaby så vek Bokis av mot Dösjebro och strax därefter vek Kakmonstret av mot Timotejvägen. Några tramptag senare var det Elitarens tur att vika av mot sitt hem på Rotundan.

Nästa träning kl 18.00 på torsdag. Skippa det där med att tanka kvasten och dra till Blåkulla, ta ut cykeln och trampa själv istället!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Nej, det är inte som Speedy står och kräker bakom Bokis cykel utan som han kollar växlarna…
Kvartetten på väg hemåt genom Borgeby. Speedy i täten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 1 =