Solkatt och kanske Uggly?

Här kom Kicken och anslöt till söndagens cykling.

Söndag 13 mars. Ännu en sådan här fin vårdag. Sol, blå himmel och ingen vind (det sistnämnda skulle komma att ändras fick vi erfara lite senare…). Bokis och Elitaren rullade iväg till Fotbollsgolfen i Saxtorp. När man precis avverkat Svanabacken kom White Lady, Johnny va Geöur du och Giribaldi mötande på gravelcyklar. Vid Fotbollsgolfen där Asmundtorpskan stod och väntade. Det är bara till att konstatera; hon är som en solkatt, visar sig bara när solen skiner… En liten minut senare så kom Kicken pinnande för fulla muggar. Det var fortfarande god tid till kl tio och starten. Lite småprat om ditt och datt. Kicken nämnde att han inte skulle komma på torsdag för han skulle på en ugglevandring. Han är ju lite ugglespecialist. Detta tillkännandegivande ledde till en liten diskussion om huruvida han skulle kunna räknas som uggly…

En svart Passat med MTB på hållaren bak rullade in. En kvinna iklädd cykeltrikåer klev ur och började göra sig redo för avfärd. Ganska precis på slaget tio rullade hon iväg. Kicken anropade henne och undrade om hon skulle hoppa in i gänget och hänga på. Men hon hade tänkt köra själv en runda i Saxtorpsskogen. Cyklofånegänget siktade som vanligt på lilla varvet i Saxtorpsskogen innan man rullade över till Järavallen. Kvinnan pep iväg och strax efter så rullade Cyklofånekvartetten iväg. När man kom ut på Stora Byvägen såg man precis kvinnan svänga in på cerise slingan. Hundra meter in eller så fick man kontakt med henne igen där hon stod och fipplade med cykeln. Haveri… Bakväxeln hade gått av, så hon fick avbryta och börja promenera tillbaka till bilen. Om nu sådant elände måste hända, är det tur i oturen att det händer nära hem eller nära bilen.

Cyklofånekvartetten rullade runt lilla slingan. Man hade lite extra utkik när man närmade sig ”loopen”. Skulle Daisy komma och jaga den i dag också? Torsdagens hundar och ägare hade blivit identifierade och på så sätt fick man även ett namn på jycken som jagade i torsdags kväll. Men idag var allt tyst och lugnt i skogen.

Strax var man på väg mot Järavallen där man stannade till en liten stund innan Asmundtorpskan pep iväg så hon osett kunde ta genvägarna. Strax efter rullade gubbatrion iväg. Slingan är ju riktigt torr nu. Det har ju inte regnat på flera veckor. Varvet avverkades utan några speciella problem eller incidenter. Bokis cykel var i bra ordning igen så allt flöt på.

Tillbaka vid starten igen var det dags för Elitaren att hiva fram Elitkakspåsen och bjuda laget runt. Innan man efter en stund började rulla hemåt.

Nästa träning på torsdag kl 18:00. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Framme vid rosa slingan fick Bokis kolla sin cykel en extra gång.
Kicken och Solkatten, f’låt, Asmundtorpskan mumsar Elitkakor efter avverkat varv.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − ett =