Häskitsrally i skogen!

Kicken trampar igång på slingan.

Torsdag 24 mars. Äntligen dags för cykling, tyckte Elitaren som gjort ett besök i Covid-träsket. Men nu hade han tagit sig tillbaka igen och var laddad för cykling. Bokis var utsänd på något hemligt uppdrag idag. Det var så hemligt så de kan undras om han själv viste vad? Hur som helst så betydde det i alla falla att han inte skulle träna ikväll. Men Kicken kom Elitaren tillmötes i Svanabacken. Detta betydde att det inte blev någon solokörning ikväll i alla fall. Vid Fotbollsgolfen var det tomt och öde förutom ett par Litauenregistrerade bilar som stod parkerade. Medan man väntade på att klockan skulle bli arton så passade Ornitolog-Kicken på att berätta om uggelvandringen han varit på förra torsdagen. Jodå han hade fåt syn på en uggla. Det är ett ugglepar som har fått tre ungar. Dock var inte alla synliga vid Kickens besök. Däremot hade familjen Andersson-Andersson fångat dem på bild. Lite avis för detta var nog Kicken allt…
Inga fler dök upp. Kicken och Elitaren rullade ut på slingan. Fantastisk känsla när det fortfarande är dagsljus. Eftersom det inte har regnat den senaste månaden eller så är stigarna torra och fina. Däremot har det aldrig någonsin tidigare siktats så mycket hästskit i skogen. Var man än tittade eller cyklade så låg där färska högar hästskit. Elitaren undrade om det var med hästar som med bin. Att de inte går på toa under hela vintern. Men när det börjar våras och en solig dag när det blir 10-20 grader varmt så flyger de ut på sin ”rensningsflygning”. Vid dessa tillfällen kan man se gott om gulorange streck runt kuporna vilket är kvittot på ”rensningsflygningen”.

Med all hästskit på stigarna så blev det en lite längre tur denna kväll då man fick köra zick-zack mellan högarna. Allt avlöpte på bästa sätt utan att få något av dessa exkrementer på sig eller sin MTB. En bit efter att Ulmestigs var passerat så tände man ljusen. Det var fortfarande ganska ljust. Men när man var inne i den lite tätare vegetationen så började det bli väl skumt. Lite LED-ljus på det gör susen! Varvet avslutades utan någon som helst dramatik. En elitkaka och Kicken fick spana efter ugglor. Ingen sådan lät sig höras. Däremot så var det gott om koltrastar som sjöng för de båda cyklisterna under rundan.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Om det blir MTB eller racer får vädret avgöra. Besked kommer på Cyklofånarnas Facebook under lördagen.

Jodå, snoken på Kicken ärs som på alla andra gubbar, rinnande…
Nej, inte en uggla så långt örat kunde höra.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 3 =