Elitkaksrendez-vous i Habo Ljung!

Kicken och Bokis attackerar Gillhögsbacken!

Söndag 27 mars. Så var det äntligen dags. Efter ett långt vinteruppehåll kunde äntligen racern plockas fram igen. Förvisso var det inte lovat lika bra väder som förut, men tillräckligt bra för att inte kunna hålla sig längre. Racern var nyservad och tvättad. Titanet blänkte vackert i vårvädret, trots att solen skymdes av moln. Det var ju precis oslaget till sommartid vilket gjorde att det var fortfarande ganska kyligt vid halvtiotiden som egentligen är halvniotiden. Bara strax över tre grader på pluskontot. Men temperaturen stiger ju snabbt bara solen kommit upp lite. Elitaren var först i Saxtorp. Strax efter så kom Kicken rullande och sedan Bokis. Några fler kom inte.

När klockan var slagen så rullade man iväg på en Habo Ljungrunda. Vinden var svag och sydvästlig. Ut längs Stora Byvägen mot Barsebäcksvägen. Strax innan framme vid T-korset så blev man omkörda av en bil med släp. I sedvanlig ordning så svänger föraren in när han har passerat cyklisterna utan att tänka på att han har ett släp bakefter. Bilen kör i de lagstadgade 50, cyklisterna i cirka 30 km/h. Även om bilisten i sig lämnade gott utrymme så skär släpet in och kom alldeles för nära cyklisterna! En otrevlig händelse som kunde ha slutat i en olycka!

Ute på Barsebäcksvägen så var det ner mot Barsebäckshamn som gällde. Skaplig fart. Eftersom det var premiärtur på racer så behöver man inte trycka på alldeles för hårt. Det är väldigt olikt att köra MTB när man jämför med racer. Racer är det väldigt mycket man ligger och maler i samma fart medan MTB växlar väldigt ofta i fart och intensitet. Snittpulsen blir högre på racer visar erfarenheten och historiken. Som vanligt gick sedan turen över Gillhögsbacken – Sandskogen – Lödde och vidare ut mot Borgeby Slott och sedan Flädie för att strax därefter kunna stanna till vid det klassiska Elitkaksstället i Habo Ljung. Vid denna paus så kom det plötsligt tre välkända nunor cyklande söderifrån. Det var White Lady, Johnny va Geöur du och Giribaldi som var ute på en graveltur. De stannade till och blev utfodrade med Elitkakor även de innan man sedan fortsatte gemensamt norrut. Vid vägen till Långa bryggan vek gravelgänget av för att ta grusvägarna norrut medan asfalttrion fortsatte genom Bjärred och Borgeby. I lödde stannade man till för att vinka av Bokis som vände av hem  mot Kävlinge där. Kicken och Elitaren fortsatte norrut. I Hänkelstorp så vek Elitaren av hem medan Kicken fick fortsätta den sista milen någonting till Landskrona.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Vi kör MTB ännu någon vecka tills det är ljust lite längre på kvällarna. Att köra på landsväg i skymning/mörker är inte någon favorit.

Elitkakspaus i Habo Ljung.
Här har gravelgänget anslutit till Elitkakspausen.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × två =