Sol & vurpa i spåret!

Bokis gör i ordning sin MTB för avfärd.

Söndag 2 april. Nu känns det verkligen att vi har bytt månad. Kalla regniga mars har blivit soliga sköna april. Tänk att vakna upp till sol och blå himmel. Visst var det frostgrader på morgonen. Men solens glada ansikte höjde snabbt temperaturen till runt tiogradersstrecket. Härligt! Bokis kom punktligt som vanligt och med ett glatt humör. Visst kändes det fortfarande lite i benen efter torsdagens mjölksyrapass. Men det är ju inte något som vare sig Bokis eller Elitaren gnäller över. Nej bara upp i sadeln för att jaga iväg till Fotbollsgolfen och därmed samlingen. Precis när man kom dit kom Kicken rullande liksom Johan som var ett nytt ansikte. I bakgrunden smög Lövis in med sin vita VW med MTB’n där bak.

När klockan passerat tio rullade man iväg ut på lilla rundan i Saxtorpsskogen innan man rullade över till Järavallen. Marken hade torkat upp bra sedan regnet tidigare i veckan. Det var betydligt mer lättrullat underlag idag jämfört med torsdagen. På plats vid slingans start så blev det en kort paus som vanligt innan Lövis rullade iväg tätt följd av Johan. När de båda snabba farit iväg så masade sig de andra tre gubbarna ut på slingan. Även här på Järavallen var det torrt och fint på slingan. Såklart lite dyngigt på de vanliga ställena, men absolut inte något att oja sig över eller att skriva hem om.

Allt flöt på bra utom vid ”rotbacken” där Bokis kom lite fel och fick stopp. Men han och Kicken kom snabbt igång igen och allt flöt på bra ända till den skarpa högersvängen vid det fallna trädet som man kommer till när man passerat golfbanan. Där blev det fel spår igen för Bokis och han gick i backen. Men det gick lugnt till så det var bara upp i sadeln igen, oskadd. Nu när ljuset är så skarpt bir det lite svårt att se när det blandas skuggpartier med partier där det är full sol. Väldigt stora kontrastskillnader där ögat inte hinner att ställa om sig.

Tillbaka till starten igen var det så klart dags för Elitkaka innan man vände hemåt. Nästa träning blir om en vecka, påskdagen alltså. Prognosen är at det ska bli väder för landsvägscykling. Så vi siktar på det. Vi återkommer med definitivt besked på lördag. Påskafton.

Här ligger Johan bra till efter avverkat varv!
Elitkakorna smakar alltid bra efter ett träningsvarv.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − 8 =