Mjölksyrarunda i skogen!

Bokis på väg att stretcha framsida lår i förebyggande syfte vid samlingen.

Torsdag 30 mars. Mars månads sista träning och så har det regnat hela dagen. Men på eftermiddagen gav DMI’s radarbild ett visst hopp. Det såg ju faktiskt ut som att regnet var på väg bort. Jodå, så blev det. Bokis dök upp punktligt så att han och Elitaren kunde rulla mot Saxtorp och Fotbollsgolfen. Man fick kryssar fram mellan vattenpölarna. Det var spännande att se hur det var i skogen. Vid samlingen var det tomt och öde. Kicken hade ju aviserat att han skulle gå på Örestadcyklisternas årsmöte. När klockan var aderton noll noll slagen rullade de båda ut på cerise slingan.

Jo tack, mjukt och geggigt var det. Förra torsdagen hade det också varit mjukt och geggigt. Men idag var det ännu värre. I vanlig ordning var rötterna hala och gjorde vad de kunde för att skicka cyklisterna på alla håll. Men båda gubbarna parerade detta vant och kunde oförtrutet fortsätta dit man ville. Men det kändes i benen. Det tunga underlaget krävde lite extra power. Det kändes som att cykla och dra ett drivankare efter. Oj, oj, oj, vad mjölksyrautsöndringen stimulerades! Det var inte utan att man log lite förnöjt när slutet på slingan började nalkas.

Efter varvet runt var det Elitkakspaus i vanlig ordning. Idag var den verkligen välbehövlig. Det behövdes lite extra energi för att ge sig i kast med hemvägen. Travbanan var en verkligen tung upplevelse på hemvägen. Både tungt underlag och dessutom lite uppför hela vägen. Men det gick och hem kom gubbarna så att de kunde spola av sina springare. Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Vi kör MTB och väntar på att det ska bli lite varmare så vi kan plocka fram racercyklarna. Alla cykelsugna välkomna att delta. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Två mjölksyrastinna cyklister vid Elitkakspausen.
Jodå, det var välbehövligt att spola av cyklarna efter hemkost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − tretton =