Racerpremiär till Spargodt!

Här biter Kicken ihop för att hänga på Elitaren till Saxtorp.

Söndag 9 april. Efter påskaftonens härliga sol och värme så tog våren ett steg tillbaka denna påskdag. Lite mulet och åtta plusgrader. Som tur var en väldigt svag nordostan. Det var bara för Elitaren att grensla sin nytvättade och dito servade titanspringare och jaga iväg mot Saxtorp. På vägen dit kom Kicken mötande. Tillsammans jagade de den sista biten till samlingen vid Fotbollsgolfen. Där var det tomt och öde. Men efter några minuter så kom Bokis ångande. Men sedan var det slut på uppslutningen. Inga fler dök upp. Konstigt… Det kan väl inte vara så att alla andra ligger hemma och ojar dig i bakruset efter påskfirandet. Låt oss i alla fall hoppas att så inte är fallet. Om vi tänker positivt så har alla en stor förbättringspotential. Det är bara att sätta igång!

Efter diverse dividerande så fick Kicken igenom en Spargodtrunda. Bokis och Elitaren var sugna på en Habo Ljungrunda. Men Kicken var ihärdig och använde nordvästanvinden som ett bärande argument. Det var bara att rulla iväg på 110:an och sedan Kvärlöv-Annelöv—Billeberga-Heden-. Här blev det plötsligt en massa trafik. Den ena bilen efter den andra kom och körde om cykeltrion. Hej hopp, där kom det även två Polisbilar. Dock utan sirener eller blåljus. Vadan kn detta vara om är på gång i denna fridfulla landsbygd. Skulleman oförhappandes i ett skottdrama nr man kom till det annars fridfulla Sireköpinge. Frågona var många men svaren lät väta på sig. För i Sireköpinge var det lugnt, stilla och öde. Det var bara att trampa uppför backen mot Brödåkra för att sedan vika av mot Norraby. När man vek av så fick man äntligen medvind. Farten ökade betydligt nu. Med lätta fjät trampade man mot Spargodt där det blev en sedvanligt Elitkaksritual innan man fortsatte mot ”Col de Ottarp” och bergspriset där.

Som vanligt är det kicken som har de piggaste benen i backarna och han kammade hem denna åtråvärda bergspristrofén med största enkelhet. Nere i Härslöv stannade man till för här var det dags att dela på sig. Kicken mot Landskrona via Folketshusbacken medan de båda andra fortsatte till Vadensjö-Rönneberga-Asmundtorp. Här var det dags för Bokis att vika av för att ta cykelbanan till Billeberga och sedan hem till Kävlinge. Elitaren fortsatte att dunka motvind hela vägen hem till Hänkelstorp via Häljarp-Saxtorp. Motvind, jo för vinden hade tilltagit och därmed svängt medsols och nordostan förvandlats till sunnanvind…

På torsdag är det dags för en ny träningsomgång. Racer med samling i Saxtorp kl 18:00. Då Elitaren har förhinder så är det Kicken som är träningsledare.

Elitkaksritual vid Spargodt.
Kicken och Bokis passerar Härslöv efter att ha avverkat Ottarpsbacken.

Dagens runda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 11 =