Avstängd väg & gubbaj-v-l!

Bokis och Farstun var på plats när Kicken och Elitaren anlände till Saxtorp.

Söndag 16 april. Det var lite snopet att titta ut och se ett lätt regn falla. Det var inte vad man förväntat sig. Men en koll på DMI’s radarbild visade att det var ett snart övergående fenomen. Det stämde. Lagom till att Elitaren rullade iväg mot Saxtorp så var det uppehåll. Bara lite lätt blött på marken men ingen väta uppifrån. En bit innan Saxtorp kom Kicken mötande och gjorde en U-sväng för att hänga på till mötesplatsen vid Fotbollsgolfen. Där var redan både Bokis och Farstun samlade. Något större lämmeltåg till dagens träning var det inte så det blev en kvartett som rullade iväg. Vinden var utlovad nordvästlig även om den nog var lite mer nord ändå. Det var ingen stark vind. Men vinden brukar tillta uppåt dagen och då vrider den medsols. En runda i någon forma av ostlig stäckning skulle vara prima. Därför satte man upp en Ellingerunda på schemat. Alltså iväg mot Dösjebro för att sedan ta sig vidare via Dagstop, Södervidinge, Stora Harrie, Krutmöllan och till Örtofta. Som vanligt var det Kicken som klippte bergspriset i backen upp från Kävlingeåns dalgång vid Krutmöllan.

Vid korset mot Örtofta blev det lite förvirrat. En skylt visade att vägen var avstängd? Vad göra nu? Men Bokis visste på råd. Vi bara fortsätter och så gör vi en lov runt kyrkan så är vi ute på vägen igen. Med denne kunnig guide i spets kände alla en förtröstan att det skulle fungera, vilket det också gjorde. Förvisso så var det en grusväg runt kyrkan, men den var faktiskt riktigt bra och inte så många hål eller en massa lösa stenar. Bitvis nästan som asfalt, faktiskt.

Vidare gick färden förbi Sveriges enda sockerbruk och så vidare ut på 104:an mot Viderup. Väl där så en nittiograderssväng mot Ellinge vilket välkomnade de fyra Cyklofånarna med dagens tuffaste backe. Jodå, alla kom upp utan att sätta  ner någon fot. Kicken kunde åter iklä sig den rödprickiga bergatröjan medan Elitaren fick sätta den gula struten på huvudet som sist uppkommen… Farstun började knorra lite att det kändes i benen. Kicken försökte trösta honom med att det snart var medvind. Men det gick si sådär med den trösten. Men medvind blev det och alldeles strax därefter blev det Elitkakspaus vilket förbättrade Farstuns humör.

Efter pausen var det bara att vända hemåt. Ner till Örtofta igen och samma kringelikrok runt kyrkan för att fortsätta mot Hoby. Elitaren låg först i ett skapligt tempo. Men i knycken upp mot korsningen vid Krutöllan så swishade det bara till. Det var Bokis som kom likt skjuten ur en kanon. Gubbaj-v-l, ropade Eltaren efter honom. Jag ville inte tappa farten jag hade, skrattade Bokis som svar… Efter att V. Hoby var avklarat så var man strax i Kävlinge där Bokis vek av medan de övriga tre fortsatte ut på 104:an mot Saxtorp. När Dösjebro var passerat vek Elitaren av på Furuhillsvägen medan de båda andra trampade vidare för att ta sig hem till Landskrona.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Vi fortsätter med samling i Saxtorp månaden ut i väntan på att solnedgången skall bli vid 21-tiden. Detta så att Bokis och Elitaren kan ta sig hem innan det blir mörkt. Därefter kör vi torsdagsträningarna med Örestadcyklisterna och startar från Puls arena.

Vägen avstängde. Men Bokis visste råd!
De tre var uppe för Ellingebacken en bit före Elitaren som fick ta på sig den gula struten på huvudet…

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 + 19 =