Skuggan ersattes av dragtrio!

Elitaren var den enda träningssugne som dök upp till dagens träning.

Torsdag 20 april. Jahapp, idag var det manfall… Ja inte för det ohemula blåsandet. Nej, Bokis var förbi Elitaren på eftermiddagen och berättade att han hade något skit i luftrören och mådde inte riktigt bra. Kicken hade fått vårkänslor delux och skulle ut med husvagnen. Detta gjorde att Elitaren fick själv rulla till Saxtorp för att se om det dök upp någon träningssugen att hålla sällskap med. Under väntan där så kom en kille gåendes från bussen och gick på kanten av Hagensvägen med näsan i mobilen. När han passerade Elitaren så hälsade Elitaren glatt hej, hej! Inte en min eller någon ansats till att hälsa tillbaka. Som en zombie lommade han vidare helt försjunken i filmen eller vad det nu var han tittade på. Livskvalite?

När klockan var aderton slagen var det bara att rulla iväg. Vinden var ostlig och då lades Dösjebro in som första delmål. Det var till att dunka motvind med ett två tum tjockt pannben. Snabbt gick det inte trots att pulsen gick upp. Det var något i stil med att köra en lång klättring. Lite tufft när man är ensam och ingen att byta om med. Som tur var så drog skuggan hela vägen förbi Dagstorp-Södervidinge. Precis innan Stora Harrie kom en cykeltrio ikapp och erbjöd rulle. Den rullen var väldigt välkommen. Trion hade tänkt sig samma runda som Elitaren. Alltså runda Krutmöllan och ta sig hemåt via Västra Hoby Kävlinge.

När backen upp från Kävlingeåns dalgång var avverkad och man gjort 90-graderssvängen mot Västra Hoby så slutade det dåna i öronen. Vinden i ryggen och solskenet i ansiktet. En riktigt härlig upplevelse för en vindpinad cyklist. Farten ökades väsentligt utan att man behövde ta i något speciellt. En mycket härlig upplevelse! Framme i Kävlinge så lades kursen om mot Furulund-Stävie för att sedan svänga in på cykelbanan mot Lödde.

Därifrån och hela vägen hem var det lite kantvind som kom något bakifrån. An av trions cyklister hoppade av i Lödde medan de båda andra skulle till Hofterup och Ålstorp. Elitaren fick alltså sällskap hela vägen hem. Tack för draghjälpen och hoppas att vi råkas igen!

På söndag är både Kicken och Elitaren bortresta och Bokis konvalecent. Det blir alltså inte någon organiserad träning då utan vi siktar på nästa torsdag!

Skuggan drog hela vägen till strax innan Stora Harrie.
Vid Stora Harrie kom en välkommen trio ikapp och gav rulle åt Elitaren.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 12 =