Motvindskvintetten!

Samling vid Puls Arena. Punkan skymtas till vänster, sedan har vi Kock Rynke & Farstun.

Torsdag 27 april. Det var ett fasligt blåsande, runt åtta sekundmeter och en bit över tio i byarna. Ingen värme heller precis. Strax över tio grader. Att klä sig som förra torsdagen gick bort direkt. Alltså inte kort kostym kompletterad med arm- och benvärmare. Nej det var till att plocka fram vinterstassen igen. Upp på springaren i god tid och börja tugga till Landskrona och Puls Arena. Det blev en solokörning dit för Elitaren idag. Bokis var fortfarande inte riktigt i ordning i sina luftrör. Vinden var precis mitt i näsan hela vägen. Alltså blev det inte några nya tidsrekord satta precis. Men lagom till att Biltema passerades så kom Kicken mötande och gjorde sällskap till Puls Arena.

Vid Puls Arena var det tomt och öde på cyklister. Men efter en stund så dök Australienfararen Punkan upp. Strax där efter kom även Kock Rynke och Farstun. I väntan på att klockan skulle slå 6 så kom även Fasanen. Men han kom gående för att lämna in en liten kotte på judon. Det var judo på tisdagar och torsdagar så då blir det inte någon cykling för honom… När uret då passerat aderton så rullade man iväg mot Kvistofta enligt Kickens anvisningar. Ut ur Landskrona mot Säby. Där blev man omkörda av en tvättäkta, omdömeslös bildåre. Trots mötande trafik så klämde sig den svarta Volvon förbi. Bara någon enstaka centimeter från Punkan. Hade föraren väntat två sekunder hade hela vägen varit fri. Men tydligen är två sekunder viktigare än liv och lem på några cyklister. Volvon har registreringsnumret OKT 403 och ägs av Bert Göran Tärnberg, Plöjarevägen 3 i Helsingborg. Är det någon som vet vem han är så berätta gärna om denna incident och be honom säga till den som körde bilen att omedelbart returnera körkortet till CornFlakespaketet igen. Basta!

När pulsarna hade lugnat sig lite kunde man fortsätta genom Säby och upp till Härslöv. Det är en lång och seg backe dit. Idag dessutom med lite motvind, sida mot… Väl uppe går det sedan snabbt ner förbi Folkets Hus. Här blev det en nittiogradare för att ta sikte på Tomatens hus och därifrån ställdes siktet till Glumslöv. Som traditionen bjuder blev det stopp vid Matöppet för att konsumera en Elitkaka innan man rullade vidare. Där frågade Kock Rynke om man inte skulle ta en runda ner om Sundvik. Farstun ville köra hem direkt men ångrade sig strax och hängde på. Kock Rynke, Farstun och Punkan tog fan i båten och rullade ner till Ålabodarna för att attackera Sundviksbacken. Elitaren hade ett par mil hem eller så och ville vara hemma innan solnedgången så han avstod Sundvik liksom Kicken.

De båda sällskapade hela vägen till Curla ungefär. Där vek kicken av till hemmets lugna vrå mendan Elitaren fortfarande hade drygt halvannan mil kvar att trampa. Turligt nog så var det medvind nu vilket gjorde det betydligt mer lättrampat än turen till Landskrona. Hela turen gick bra hem. En liten incident blev det när en tant körde ut på cykelbanan utan att se sig för. Det var nära en kollision men Elitaren lyckades bromsa in tillräckligt. Eftersom båda händerna höll på bromsarna blev det inte någon signal av areosolhornet. Men dock lade han upp ett vrål som antagligen gav tanten ett skedblad tunt i brallan. Hon kanske kommer ihåg att se sig för nästa gång!

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Vi samlas som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen innan vi rullar ut på landsväg. Alla träningssugna välkomna.

Elitkakspaus i Glumslöv.
Kicken i prattagen.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + 9 =