Sextett dunkade frisk norvästan!

Samling vid Fotbollsgolfen i Saxtorp.

Söndag 20 april. Självaste Valborg och tillika Kungens födelsedag. Men det var inte något som blidkade vädergudarna. Det ohemula blåsandet vrån nordväst håller i sig. Kall vind direkt från Grönland eller något sveper in och ser till att solens strålar får det svårt att värma dgen. Sisådär tio grader lyckades solen få upp temperaturen till idag. Det var bara till att fortsätta att ha vinterkostymen på och rulla iväg mot Saxtorp. Elitaren han bara ut på Grand Prixvägen när det kom en svart BMW och körde om på 4-5 cm avstånd. Detta trots att hela vägen var öde och det fanns gott om plats för att köra om. Dessvärre lyckades Elitaren inte fånga registreringsnumret korrekt. Men bilen kom från Lupinvägen/Passagevägen precis efter Elitaren. Det såg ut som en lite äldre 5- eller 7-serie av BMW som hade en totalt omdömeslös idiotadjävel bakom ratten som inte kunde se vilken fara han utsatte Elitaren för. Vi kan se på pulskurvan att den gick direkt upp på rött!

Här ser vi att Elitarens puls gick upp i topp direkt vid incidenten med BMW’n!

I Saxtorp stod Kicken, Kålle och Kock Rynke och väntade. Strax kom även Lövis och därefter Bokis som dunkat motvind från Kävlinge och till Saxtorp. Efter lite dividerande så kom man fram till att köra en Spargodtrunda. Elitaren föreslog först att man skulle köra den baklänges. Men till sist blev det som vanligt, nästan. Elitaren var lite förvirrad och tog sikte mot Dösjebro istället för att ta sikte på 110:an och sedan vika av över Kvärlöv-Annelöv. Men det fungerar över Dösjebro också och därifrån ta sikte på Annelöv. Strax var man tillbaka på det vanliga spåret och kunde fortsätta dunka motvinden norrut. Billeberga-Heden-Sireköpinge-Brödåkra. Vinden hel tiden emot på ett eller annat vis. Lika så var det emot när man vände av mot Spargodt via Norraby. Vid Spargodt lyckades man hitta lite lä bakom ena ladan där Elitkakan kunde avnjutas utan att ha vinden dånande i öronen.

Så var det dags att tänka på refrängen och rulla hemåt. 110:an bjöd på medvind ett par hundra meter tills man svängde av mot Ottarp. Där blev det mot igen och strax även uppför. Klättring upp för Ottarpsbacken där man nådde 63 möh. I Härslöv splittrade man sig. De tre Landskroniterna; Kålle, Kicken & Kock Rynke tog höger för att ta sig hemåt via Folketshusbacken medan de tre övriga tog vänster mot Vadensjö-Rönneberga Asmundtorp. I Vadensjö blev det ett litet stopp så att Lövis fick pumpat sitt bakjul med Elitarens pump. En liten förarglig pyspunka hade smugit sig in i hans bakhjul. Men med 22 nypumpade kilo eller så skulle han sannolikt klara sig hem till Teckomatorp. Både Lövis och Bokis vek av i Asmundtorp och tog sikte på sina respektive hemorter. Elitaren tuggade vidare och fick faktiskt medvin den mesta av vägen hem. Det var bara mellan Asmundtorp och Häljarp som det var kantvind. I övrigt var det väldigt snabb och lättrampat.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Landskrona. Då tränar vi med Örestadcyklisterna och startar från Puls Arena. Alla träningssugna välkomna!

Elitkakspaus i lä baken ena ladan på Spargodt.
Lövis pumpar för glatta livet.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo + 13 =