Grusade förhoppningar i Landskrona!

Farstun satt på en gren medan Gert fipplade med vindjackan.

Torsdag 4 maj. Välkommen sköna maj lyder ju sångtexten. Men sköna maj var det inte så mycket av denna träning. Runt tio grader och så en kall vind som tilltog. Elitaren hade fin medvind hela vägen in till Landskrona. Det rullade på bättre än förväntat så han var i väldigt god tid vid Puls Arena. Där satt redan Farstun på en sten och väntade medan Gert fipplade med sin vindjacka. Snart var det fler som anslöt till samlingen. Kicken, Kock Rynke, Kålle och några till. När klockan var slagen rullade man iväg för att ta sig till Billeberga. Vinden hade gått i ren ost. Precis ut vid vägen kom Punkan flåsande. Lite sen vilket berodde på att han somnat på soffan och vaknat när det var tolv minuter kvar till start.

Kicken anförde klungan genom diverse kringelikroka och osopade cykelbanor. Torkild, har du inte någon att skicka ut med sopmaskinen? Landskrona är alltid den stad som har sopat sina cykelbanor allra sist. Vi har upplevt osopade cykelbanor runt midsommar! Det finns en förbättringspotential här! Ute på cykelvägen mot Billeberga så fick man vinden precis rakt i näsan så det var bara till att dunka på med vinden dånande i öronen. Vid flera tillfällen sprack klungan så att täten fick sakta in för att svansen skulle komma ikapp.

Framme i Billeberga vände man höger när cykelbanan tog slut och tog sikte på Trää. Ute ur Billeberga så kände man motvinden klockrent i plytet. Detta trots att man nu körde sydost ut istället för ostnordost. Den rackarens vinden hade alltså tilltagit och vridit emot. Ännu ett antal kilometrar med motvindsdunk låg framför de lyckraklädda. Även här sprack klungan några gånger så att man fick vänta in. Dock när det bara var ett par kilometrar kvar till Trää så rullade man på med oförminskad fart för att återsamlas där. Påpassligt nog hivade Elitaren fram påsen med Elitkakor och bjöd runt medan Kicken underhöll med en historia som han gärna ville ha återgiven här. Men den historian var av den karaktären att den fastnade i anständighetsfiltret…

Med lite nyladdad energi i magarna var det dags att vrida styret mot Annelöv. Äntligen medvind! Det är sagolikt när det blir tyst i öronen och benen kan pinna på utan någon speciell ansträngning. Halvvägs till Annelöv så kom det en annan klunga cyklister mötande. Det hela gick så snabbt att man inte lyckades identifiera vilka de var. Framme i Annelöv var det inte någon som ville följa med Elitaren mot Dösjebro utan alla vill dra via Kvärlöv-Saxtorp tillbaka till Landskrona. Elitaren tackade för sällskapet och dunkade motvind till Dösjebro innan han vek av och fick medvind.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna!

Vid Elitkakspausen berättade Kicken en historia som inte lämpas sig i skriven form…
Här kommer en annan klunga mötande.

Kvällens runda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 + fem =