Snömännen vilse i skogen!

Elitkakspaus efter avverkat varv.

Torsdag 18 januari. Torsdag och dags för ett MTB-pass igen. Som tur var så hade gårdagens snöfall och blåsande dragit förbi. En klar, ganska stilla och fin dag med några minusgrader. Bokis är det inte något som stoppar. Han kom punktligt för att göra Elitaren sällskap till Saxtorp. Kicken hade ju förstås lämnat förhinder. Ännu en mutmiddag hindrade honom för att träna…? Man kan väl bara tycka att det är tur att Bokis och Elitaren inte är lika fala som Kicken. Han låter sig hela tiden bestickas med mutmiddagar och skippar därför träningen. Inte en enda träning har han varit med på detta år. Senast han dök upp var självaste nyårsafton. Inte utan att det finns en förbättringspotential för honom, eller hur?
Bokis och Elitaren trampade iväg på de snöiga vägarna och stigarna. Den förra snön hade precis töat bort när detta nya snöfallet kom. Nu låg det mer snö än efter förra snövädret. Det blev ganska guppigt när man cyklade på stigarna där folk hade gått och gjort trampspår. Tungtrampat var det också. Men det ger väl förhoppningsvis lite mer benstyrka också. I Saxtorp var det öde så de båda hade bara att göra ett lappkast och rulla ut på slingan.
Det var lite spännande att se hur det såg ut i skogen. Hur det skulle gå att cykla där i snön. Men det gick fint. Tungtrampat så klart men inte mer än att det gick att rulla runt. Problemet var att hitta. Mörkret och snölagret gjorde det svårare än vanligt att hitta runt. Någon stans gick det fel i början och plötsligt kom man uppför backen bakom Scoutstugan och sedan ut på Kaninstigen. Man fortsatte och kom ut på slingan igen och sedan lyckades man hålla spåret restan av slingan.
Efter avverkat varv blev det som vanligt Elitkakspaus innan man rullade söderut mot Hänkelstorp igen. Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Denna söndag är inte vilken söndag som helst, utan bokis 90-årsdag. Han visste inte riktigt om han kunde cykla då. Han vill ju gärna, men det berodde på omgivningen om de släppte loss honom på förmiddagen eller om de hade tänkt att fira hela dagen. Chansen att han kommer med på träningen är nog ganska hygglig. Samling som vanligt vid parkeringen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Stretcha bort lite mjölksyra i benen.
Bokis & Elitaren, de två icke fala cyklisterna…

Kvällens något kortare runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × fem =